Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANSVSA: Dezvoltați exportul de ovine în Turcia

Autor: Meat MIlkluni, 17 martie, 2014

Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, le-a recomandat, sâmbătă, fermierilor din România să exporte ovine în Turcia. El a declarat, în cadrul unei întâlniri cu fermierii din Botoșani, că, înainte de a avea ca obiectiv efectuarea de exporturi de animale vii către China, să se “focuseze pe relația cu Turcia”.

“Deocamdată, până stabilim procedurile tehnice cu chinezii, se ne focusăm pe relația cu Turcia. Noi am stabilit deja fermele de carantină în vreo patru—cinci județe și, după Paște, o să vină delegația de la serviciile veterinare din Turcia să viziteze aceste ferme. Avem agreate cu ei toate certificatele sanitar—veterinare și, teoretic, după inspecție se poate relua comerțul cu Turcia cu ovine vii”, a afirmat Mănăstireanu.

De asemenea, președintele ANSVSA a subliniat că Turcia ar putea accepta, de la sfârșitul lunii mai, și tranzitul de carne de taurine, ca urmare a faptului că Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor urmează să publice, în buletinul propriu, statusul României de țară cu risc neglijabil la encefalita spongiformă bovină. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...