Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa dispune de propriul sau portal informativ

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Dupa cum informeaza Agroinfo, citand Agerpres, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat, in premiera, un portal de informatii despre producatorii, procesatorii si retailerii care activeaza pe piata autohtona, accesibil, de pe site-ul Autoritatii, pentru toti consumatorii din Romania.

Acest site pe care dorim sa-l promovam si sa-l crestem, ca un portal de informatii publice legate de producatori, procesatori si vanzatorii din Romania, este in plina dezvoltare si necesita un volum mare de informatii, dar la capatul drumului fiecare roman care are un terminal mobil va putea regasi toate informatiile despre fiecare unitate alimentara din Romania, modul in care activeaza, controalele efectuate, deficientele gasite si masurile luate, a declarat presedintele ANSVSA, Radu Roatis Chetan.

Potrivit acestuia, portalul va fi util nu doar populatiei, ci si agentilor economici. Pe noi ne intereseaza din punct de vedere al sigurantei alimentare si al sanatatii animale si al cetatenilor Romaniei. Practic, orice persoana va avea posibilitatea sa ia direct informatia despre activitatea noastra. Am facut deja la nivelul intregii tari o inventariere, atat a unitatilor alimentare autorizate cat si a celor inregistrate, postata pe site-ul ANSVSA, unde se poate vedea denumirea unitatii, adresa si data la care a fost autorizata si inregistrata, a subliniat Roatis.

De asemenea, site-ul cuprinde si o sectiune cu „lista neagra” a societatilor a caror activitate a fost interzisa, fie din cauza unor deficiente, fie a unor solicitari de retragere.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Ansvsa dispune de propriul sau portal informativ

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Agroinfo, citand Agerpres, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat, in premiera, un portal de informatii despre producatorii, procesatorii si retailerii care activeaza pe piata autohtona, accesibil, de pe site-ul Autoritatii, pentru toti consumatorii din Romania.

Acest site pe care dorim sa-l promovam si sa-l crestem, ca un portal de informatii publice legate de producatori, procesatori si vanzatorii din Romania, este in plina dezvoltare si necesita un volum mare de informatii, dar la capatul drumului fiecare roman care are un terminal mobil va putea regasi toate informatiile despre fiecare unitate alimentara din Romania, modul in care activeaza, controalele efectuate, deficientele gasite si masurile luate, a declarat presedintele ANSVSA, Radu Roatis Chetan.

Potrivit acestuia, portalul va fi util nu doar populatiei, ci si agentilor economici. Pe noi ne intereseaza din punct de vedere al sigurantei alimentare si al sanatatii animale si al cetatenilor Romaniei. Practic, orice persoana va avea posibilitatea sa ia direct informatia despre activitatea noastra. Am facut deja la nivelul intregii tari o inventariere, atat a unitatilor alimentare autorizate cat si a celor inregistrate, postata pe site-ul ANSVSA, unde se poate vedea denumirea unitatii, adresa si data la care a fost autorizata si inregistrata, a subliniat Roatis.

De asemenea, site-ul cuprinde si o sectiune cu „lista neagra” a societatilor a caror activitate a fost interzisa, fie din cauza unor deficiente, fie a unor solicitari de retragere.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...