Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANSVSA ia măsuri în zonele afectate de inundaţii

Autor: Ilie Stoianluni, 16 septembrie, 2013

În urma situaţiei de urgenţă generată de inundaţiile din judeţul Galaţi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi a întreprins, conform procedurilor, mai multe măsuri pentru prevenirea şi combaterea bolilor la animale, a celor transmise la om şi pentru controlul sanitar veterinar al produselor alimentare.

Medicii veterinari oficiali zonali şi concesionari au evaluat situaţia pierderilor de animale pe raza comunelor afectate de inundaţii: 7.280 de păsări, 252 de oi, 1 cal, 20 de câini, 6 vaci şi 79 de porci.

La nivelul DSVSA Galaţi s-a instituit Serviciul de permanenţă, pentru a prelua apelurile de urgenţă din comunele afectate, iar cetăţenilor şi autorităţilor li s-a solicitat să informeze medicul veterinar dacă există animale în pericol sau bolnave.

Medicii veterinari zonali şi cei concesionari, se află în zonele afectate, verifică, supraveghează, aplică masurile necesare şi raportează permanent situaţia din teritoriu, pentru rezolvarea problemelor apărute din cauza acestor inundaţii.

Primăriile localităţilor afectate au fost informate cu privire la faptul că au  obligaţia, conform prevederilor legale, să efectueze ecarisarea teritoriului, fiecare primărie  având  contract cu firmă de ecarisare. Totodată, au fost verificate stocurile de dezinfectante şi echipamentele de dezinfecţie care, în caz de necesitate, urmează a fi puse la dispoziţia Consiliilor Locale din zonă.

(Biroul Comunicare şi Relaţii cu Mass-Media din cadrul ANSVSA)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...