Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor

Autor: meatmilkluni, 21 mai, 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE).

 

Cea de-a 86-a sesiune generală a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai OIE va avea loc în perioada 20-25 mai 2018, la Paris, reunind reprezentanți ai 181 de membri OIE și observatori din organizații internaționale care au semnat un acord oficial cu OIE, precum și alte organizații internaționale și regionale și invitați.

 

Adunarea Mondială a delegaților OIE va examina, în vederea adoptării, o serie de noi standarde interguvernamentale care să includă metodele de control al bolilor animale, inclusiv cele pentru controlul bolilor transmisibile la om, siguranța comerțului internațional cu animale și produse de origine animală, precum și bunăstarea animalelor. Se va prezenta, de asemenea, progresul punerii în aplicare a celui de-al șaselea plan strategic (2016-2020).

 

În timpul sesiunii generale, va fi prezentat un important document tehnic: „Punerea în aplicare a standardelor OIE de către țările membre OIE – situația actuală și nevoile specifice de consolidare a capacităților”.

 

Pe agenda evenimentului sunt înscrise teme privind situația actuală a evoluției, la nivel global, ale unor boli ale animalelor, rolul important al aplicării și respectării standardelor OIE pentru prevenirea răspândirii bolilor animalelor etc., subiecte care vor fi dezbătute atât în plenul Sesiunii, cât și în cadrul comisiilor de specialitate

 

Reamintim că România, în anul 1924, împreună cu alte 27 de state a pus bazele Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE). Astăzi, organizaţia, care numără 181 de ţări membre este un partener permanent al ANSVSA. Un partener care certifică eficienţa serviciilor veterinare din România şi contribuie implicit la dezvoltarea comerţului românesc cu animale vii şi produse de origine animală.(Serviciul Comunicare)

EuroCommerce cere armonizarea completă a normelor de protecție a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Cu ocazia Zilei Mondiale a drepturilor consumatorilor, EuroCommerce solicită armonizarea normelor privind garanțiile și contractele pentru consumatori online și offline. Într-adevăr, UE are încă un drum lung de parcurs pentru a armoniza pe deplin normele privind protecția consumatorilor și pentru a le adapta la epocile...

EuroCommerce: Restrângerea drepturilor retail-lului va lovi în consumatori!
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a stabilit viziunea comercianților cu amănuntul și a comercianților cu amănuntul asupra lanțului de aprovizionare, în urma unei declarații a reprezentanților producătorilor, procesatorilor și marilor mărci globale.   "Suntem de acord cu obiectivul unui...