Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa: noi norme pentru bunastarea suinelor facute publice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, a transpus prevederile Directivei Consiliului nr. 91/630/CEE, codificata si inlocuita de Directiva Consiliului 120/2008/CEE de stabilire a normelor minime de protectie a porcilor prin Ordinul ANSVSA nr. 202/2006, a anuntat Agentia Sanitar Veterinara (ANSVSA), informeaza Agroinfo, citand Agerpres.

Legislatia sanitara veterinara in vigoare stabileste doar nivelul maxim al zgomotului din adapost, conditiile de iluminat si suprafetele minime de cazare pentru fiecare categorie de porcine in parte, iar Directiva Consiliului nr. 98/58/CE precizeaza ca circulatia aerului, nivelul de pulberi, temperatura, umiditatea relativa a aerului si concentratia gazelor trebuie mentinute in limite care sa nu fie daunatoare animalelor, insa nu stipuleaza care sunt aceste limite, precizeaza institutia.

Toate limitele conditiilor de microclimat si parametrii de calitate ai apei, prevazute de proiectul de ordin, sunt preluate din diferite studii si au fost analizate si convenite in cadrul intalnirilor cu Patronatul Roman al Carnii de Porc, arata ANSVSA.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...