Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa: noi norme pentru bunastarea suinelor facute publice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, a transpus prevederile Directivei Consiliului nr. 91/630/CEE, codificata si inlocuita de Directiva Consiliului 120/2008/CEE de stabilire a normelor minime de protectie a porcilor prin Ordinul ANSVSA nr. 202/2006, a anuntat Agentia Sanitar Veterinara (ANSVSA), informeaza Agroinfo, citand Agerpres.

Legislatia sanitara veterinara in vigoare stabileste doar nivelul maxim al zgomotului din adapost, conditiile de iluminat si suprafetele minime de cazare pentru fiecare categorie de porcine in parte, iar Directiva Consiliului nr. 98/58/CE precizeaza ca circulatia aerului, nivelul de pulberi, temperatura, umiditatea relativa a aerului si concentratia gazelor trebuie mentinute in limite care sa nu fie daunatoare animalelor, insa nu stipuleaza care sunt aceste limite, precizeaza institutia.

Toate limitele conditiilor de microclimat si parametrii de calitate ai apei, prevazute de proiectul de ordin, sunt preluate din diferite studii si au fost analizate si convenite in cadrul intalnirilor cu Patronatul Roman al Carnii de Porc, arata ANSVSA.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...