Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANSVSA nu a finalizat verificările cărnii de cal în carnea tocată

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 20 martie, 2013

Alerta, declanşată în data de 14 martie, privind suspiciunea de substituire a cărnii de vită cu carne de cal în carne tocată, continuă.

Pentru încheierea acestei anchete este necesar buletinul de analiză de confirmare, eliberat de către Laboratorul Naţional de Referinţă, din cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară.

Analizele respective vor fi finalizate în cursul zilei de joi, 21 martie, 2013.

Declaraţiile directorului DSVSA Prahova nu sunt susţinute de rezultatele buletinelor de confirmare. Menţionăm că respectiva persoană nu a fost autorizată să facă declaraţii în acest sens.

(Biroul Comunicare şi Relaţii cu Mass-Media din cadrul ANSVSA)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...