Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa: proprietarii de cai diagnosticati cu anemie infectioasa vor primi despagubiri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Proprietarii de cai diagnosticati cu anemie infectioasa care nu au fost inca despagubiti de statul roman si-ar putea primi banii, deoarece Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a primit fonduri in acest scop in luna septembrie, se arata intr-o comunicare facuta de ANSVSA, la solicitarea redactiei www.agroazi.ro. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentara ( ANSVSA) va face despagubiri doar pentru acele animale sacrificate dupa data de 24 martie 2009, precizeaza portalul agroazi.ro.

Astfel, potrivit ANSVSA, pana la data de 24 martie 2009, despagubirea proprietarilor pentru animalele diagnosticate pozitiv pentru anemie infectioasa ecvina s-a efectuat din fondurile prevazute in bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Incepand cu 24 martie 2009, plata despagubirilor se realizeaza din fondurile prevazute in bugetul ANSVSA, conform hotararii Guvernului 1214/2009. Intarzierea platilor pentru animalele cu anemie infectioasa ecvina care au fost eliminate dupa data de 24 martie 2009 este justificata de ANSVSA prin epuizarea bugetului aprobat. In plus, au fost eliminate foarte multe animale bolnave intr-un timp foarte scurt, din cauza lipsei unei strategii in anii anterioari.

Anemia infectioasa ecvina, cunoscuta deasemenea si sub denumirea de febra de mlastina, este o boala virala care se manifesta la toti membrii familiei Equideae – la cai, catari si magari. Acest virus are capacitatea unica de a infecta calul pe viata, producand atacuri intermitente de boala (in urma carora calul poate muri), urmate de perioade in care calul poate parea normal.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...