Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ansvsa: proprietarii de cai diagnosticati cu anemie infectioasa vor primi despagubiri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Proprietarii de cai diagnosticati cu anemie infectioasa care nu au fost inca despagubiti de statul roman si-ar putea primi banii, deoarece Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a primit fonduri in acest scop in luna septembrie, se arata intr-o comunicare facuta de ANSVSA, la solicitarea redactiei www.agroazi.ro. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentara ( ANSVSA) va face despagubiri doar pentru acele animale sacrificate dupa data de 24 martie 2009, precizeaza portalul agroazi.ro.

Astfel, potrivit ANSVSA, pana la data de 24 martie 2009, despagubirea proprietarilor pentru animalele diagnosticate pozitiv pentru anemie infectioasa ecvina s-a efectuat din fondurile prevazute in bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Incepand cu 24 martie 2009, plata despagubirilor se realizeaza din fondurile prevazute in bugetul ANSVSA, conform hotararii Guvernului 1214/2009. Intarzierea platilor pentru animalele cu anemie infectioasa ecvina care au fost eliminate dupa data de 24 martie 2009 este justificata de ANSVSA prin epuizarea bugetului aprobat. In plus, au fost eliminate foarte multe animale bolnave intr-un timp foarte scurt, din cauza lipsei unei strategii in anii anterioari.

Anemia infectioasa ecvina, cunoscuta deasemenea si sub denumirea de febra de mlastina, este o boala virala care se manifesta la toti membrii familiei Equideae – la cai, catari si magari. Acest virus are capacitatea unica de a infecta calul pe viata, producand atacuri intermitente de boala (in urma carora calul poate muri), urmate de perioade in care calul poate parea normal.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...