Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ansvsa: proprietarii de cai diagnosticati cu anemie infectioasa vor primi despagubiri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Proprietarii de cai diagnosticati cu anemie infectioasa care nu au fost inca despagubiti de statul roman si-ar putea primi banii, deoarece Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a primit fonduri in acest scop in luna septembrie, se arata intr-o comunicare facuta de ANSVSA, la solicitarea redactiei www.agroazi.ro. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentara ( ANSVSA) va face despagubiri doar pentru acele animale sacrificate dupa data de 24 martie 2009, precizeaza portalul agroazi.ro.

Astfel, potrivit ANSVSA, pana la data de 24 martie 2009, despagubirea proprietarilor pentru animalele diagnosticate pozitiv pentru anemie infectioasa ecvina s-a efectuat din fondurile prevazute in bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Incepand cu 24 martie 2009, plata despagubirilor se realizeaza din fondurile prevazute in bugetul ANSVSA, conform hotararii Guvernului 1214/2009. Intarzierea platilor pentru animalele cu anemie infectioasa ecvina care au fost eliminate dupa data de 24 martie 2009 este justificata de ANSVSA prin epuizarea bugetului aprobat. In plus, au fost eliminate foarte multe animale bolnave intr-un timp foarte scurt, din cauza lipsei unei strategii in anii anterioari.

Anemia infectioasa ecvina, cunoscuta deasemenea si sub denumirea de febra de mlastina, este o boala virala care se manifesta la toti membrii familiei Equideae – la cai, catari si magari. Acest virus are capacitatea unica de a infecta calul pe viata, producand atacuri intermitente de boala (in urma carora calul poate muri), urmate de perioade in care calul poate parea normal.

Vizibilitatea mărcilor de lactate în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Depunerea dosarelor pe Submăsura 17.1 se poate face până pe 30 noiembrie
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) AFIR reamintește fermierilor că dosarele pentru Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor se pot depune până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   SCOPUL acestei submăsuri este:   - încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în...