Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa: proprietarii de cai diagnosticati cu anemie infectioasa vor primi despagubiri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Proprietarii de cai diagnosticati cu anemie infectioasa care nu au fost inca despagubiti de statul roman si-ar putea primi banii, deoarece Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a primit fonduri in acest scop in luna septembrie, se arata intr-o comunicare facuta de ANSVSA, la solicitarea redactiei www.agroazi.ro. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentara ( ANSVSA) va face despagubiri doar pentru acele animale sacrificate dupa data de 24 martie 2009, precizeaza portalul agroazi.ro.

Astfel, potrivit ANSVSA, pana la data de 24 martie 2009, despagubirea proprietarilor pentru animalele diagnosticate pozitiv pentru anemie infectioasa ecvina s-a efectuat din fondurile prevazute in bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Incepand cu 24 martie 2009, plata despagubirilor se realizeaza din fondurile prevazute in bugetul ANSVSA, conform hotararii Guvernului 1214/2009. Intarzierea platilor pentru animalele cu anemie infectioasa ecvina care au fost eliminate dupa data de 24 martie 2009 este justificata de ANSVSA prin epuizarea bugetului aprobat. In plus, au fost eliminate foarte multe animale bolnave intr-un timp foarte scurt, din cauza lipsei unei strategii in anii anterioari.

Anemia infectioasa ecvina, cunoscuta deasemenea si sub denumirea de febra de mlastina, este o boala virala care se manifesta la toti membrii familiei Equideae – la cai, catari si magari. Acest virus are capacitatea unica de a infecta calul pe viata, producand atacuri intermitente de boala (in urma carora calul poate muri), urmate de perioade in care calul poate parea normal.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...