Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA: Rezultatele ultimelor controale privind E-Coli

Autor: Meat MIlkvineri, 12 august, 2016

Potrivit ANSVSA, în perioada 25.07.2016 – 05.08.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control* au fost prelevate şi analizate un număr de 150 probe, din următoarele categorii de produse: carne (mici, sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovine, carne tocată vită, carne tocată amestec, pulpă vită, hamburger vită, vrăbioară vită refrigerată, pastramă oaie afumată, pulpă mânzat, cârnaţi amestec, pastramă oaie, carne tocată amestec vita porc) şi lapte şi produse din lapte (crud vacă, cașcaval, smântână 15%, iaurt natural 3%, telemea de vacă, telemea proaspătă de oaie, cremă de brânză proaspătă cu verdeaţă, iaurt 0,1%, branza framântată de vacă).

 

Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desemnate şi instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din judeţele: Argeș, Alba, Bacău, Botoşani, Bistrița Năsăud, Bihor, Buzău, Bucureşti, Covasna, Constanța, Cluj, Caraș-Severin, Calarași, Dambovița, Ilfov, Iași, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mureș, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Timiș, Satu Mare, Salaj, Suceava, Valcea, Vaslui.

 

În perioada menţionată, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la o probă prelevată din mici din amestec de carne de vită şi oaie. Ca urmare, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, a efectuat un control oficial la unitatea care a comercializat acest produs și a dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control. Menţionăm faptul că  24  probe se află în lucru.

 

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimntelor judeţene vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum şi măsurile dispuse în cadrul Planului Naţional de Controlal ANSVSA.

 

*Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud.

(Serviciul Comunicare al ANSVSA)

Alertă alimentară: Specialități falsificate în loc de produse din lapte
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au reluat activitățile de control desfășurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind...

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...