Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANSVSA: România nu a livrat grecilor carne etichetată incorect

Autor: Meat MIlkmarți, 5 martie, 2013

Autoritatea pentru Alimentaţie Publică din Grecia a informat mass—media, în data de 28 februarie, că a descoperit carne de cal, importată din România, etichetată drept carne vită. Neexistând o notificare oficială prin Sistemul Rapid de Alertă, ANSVSA a luat legătură cu Autoritatea elenă pentru a obţine informaţii detaliate.

Având în vedere precedentul din data de 8 februarie, până la obţinerea tuturor datelor necesare, sau până la apariţia unei posibile notificări oficiale, conducerea ANSVSA a dispus imediat verificări la unitatea care a fost indicată că ar fi livrat carne în Grecia şi recoltare de probe din loturile incriminate.

În data de 1 martie, autorităţile din Grecia au încercat iniţierea unei alerte  prin Sistemul Rapid de Alertă, privind posibila fraudare a cărnii de bovine de către o unitate din România. După analiza informaţiilor primite, Comisia Europeană a considerat acţiunea nejustificată şi nu a validat alerta, considerând datele primite de la autorităţile din Grecia insuficiente.

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a finalizat, în data de 3 martie, analizele pentru probele prelevate din loturile incriminate, iar rezultatul a fost negativ pentru carne de cal. Rezultatele, de până la acest moment, ale verificărilor ANSVSA arată că fraudarea cănii nu a fost făcută la unitatea din România, iar pentru finalizarea anchetei încă se aşteaptă date suplimentare de la autorităţile din Grecia.

(Biroul Comunicare şi Relaţii cu Mass-Media al ANSVSA)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...