Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ansvsa: romania ar putea relua exporturile de carne de porc in ue din toamna acestui an

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exportul intracomunitar de carne si produse din carne de porc provenite din fermele autohtone va fi reluat cel mai probabil din toamna acestui an, a declarat, pentru Agerpres, presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis.

La sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie, asteptam o delegatie a serviciilor de inspectie europene veterinare de la Dublin care va verifica modul in care functioneaza procedurile privind comertul intracomunitar al carnii de porc din Romania. E o dovada in plus fata de statele membre ca Romania isi respecta propriile angajamente. (…) Desi nu vreau sa dau anumite termene, sunt increzator ca in cursul acestui an, din toamna, vom iesi pe piata comunitara cu carne si produse din carne de porc din fermele autohtone, a precizat Roatis, citat de portalul agroazi.ro.

Acesta a subliniat ca Autoritatea Veterinara (ANSVSA) impreuna cu colegii de la Ministerul Agriculturii si cu patronatele din industria carnii de porc au definitivat procedura privind sistemul canalizat al comertului intracomunitar cu carne de porc. Roatis a mai precizat ca dupa aceste verificari, informatiile sunt transmise catre Comisia Europeana care va intra in procedura juridica.

Livrarile de carne si produse procesate din carne de porc provenind de la firme romanesti au fost interzise pe piata Uniunii Europene din anul 2003, intrucat Romania folosea, pentru eradicarea pestei porcine clasice, vaccinarea porcilor.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...