Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa: romania ar putea relua exporturile de carne de porc in ue din toamna acestui an

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exportul intracomunitar de carne si produse din carne de porc provenite din fermele autohtone va fi reluat cel mai probabil din toamna acestui an, a declarat, pentru Agerpres, presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis.

La sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie, asteptam o delegatie a serviciilor de inspectie europene veterinare de la Dublin care va verifica modul in care functioneaza procedurile privind comertul intracomunitar al carnii de porc din Romania. E o dovada in plus fata de statele membre ca Romania isi respecta propriile angajamente. (…) Desi nu vreau sa dau anumite termene, sunt increzator ca in cursul acestui an, din toamna, vom iesi pe piata comunitara cu carne si produse din carne de porc din fermele autohtone, a precizat Roatis, citat de portalul agroazi.ro.

Acesta a subliniat ca Autoritatea Veterinara (ANSVSA) impreuna cu colegii de la Ministerul Agriculturii si cu patronatele din industria carnii de porc au definitivat procedura privind sistemul canalizat al comertului intracomunitar cu carne de porc. Roatis a mai precizat ca dupa aceste verificari, informatiile sunt transmise catre Comisia Europeana care va intra in procedura juridica.

Livrarile de carne si produse procesate din carne de porc provenind de la firme romanesti au fost interzise pe piata Uniunii Europene din anul 2003, intrucat Romania folosea, pentru eradicarea pestei porcine clasice, vaccinarea porcilor.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...