Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANSVSA a sancționat Selgros

Autor: Meat MIlkjoi, 7 noiembrie, 2013

Lanțul de magazine Selgros a fost sancționat în acest an cu două amenzi în valoare de 8.000 de lei pentru etichetare necorespunzătoare și pentru neanunțarea serviciilor veterinare cu privire la retragerea unor produse, a arătat, miercuri, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu.

„În urma controalelor DSV București din acest an Selgros a primit o sancțiune de 2.000 de RON pentru etichetare necorespunzătoare și una de 6.000 de RON pentru neanunțarea serviciilor veterinare privind retragerea unor produse. În primul semestru al anului 2013 au fost efectuate pe depozite frigorifice peste 850 de controale, alte 14.000 la unități de alimentație publică și 16.000 la magazine alimentare. A fost confiscată o cantitate de 14 tone de carne de diverse specii și s-au aplicat 563 amenzi în valoare de 800.000 de RON, a spus acesta.

Șeful ANSVSA a precizat că în aceste zile inspectorii veterinari desfășoară o amplă acțiune de verificare la depozitele alimentare din țară, în condițiile în care, conform investigațiilor realizate la Avicola Călărași, cea mai posibilă sursă de contaminare o reprezintă nerespectarea condițiilor de manipulare și depozitare.

„În decurs de trei luni, respectiv august-octombrie, de la Avicola Călărași au plecat cu acte în regulă sanitar veterinare peste 2.000 de tone de produse din carne de pui. Din această cantitate lanțul de magazine Selgros a retras 55 de tone, iar celelalte lanțuri 10 tone. Au mai fost retururi către această unitate din cauză că nu corespundeau cu ceea ce magazinele comandaseră, undeva la două — trei tone, cantitățile dirijate către neutralizate pentru că nu corespundeau din punct de vedere al calității. Pe cele două probe pozitive găsite pe aripi de pui și pui grill, una ar putea fi contaminată cu salmonela potențial patogen pentru om, însă suspicionăm că este vorba de probleme pe manipulare și depozitare”, a mai spus Mănăstireanu.

Selgros a anunțat, în data de 30 octombrie, că a retras din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Călărași, din cauza aspectului și calității necorespunzătoare, și a decis stoparea oricăror livrări viitoare de marfă până la clarificarea situației.

În luna septembrie, compania Selgros a refuzat în mai multe magazine livrări de la furnizorul Avicola Călărași din cauza aspectului și calității necorespunzătoare. (Agerpres)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...