Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

ANSVSA a sechestrat o tonă o gălbenuș de ou contaminat cu Fipronil

Autor: meatmilkvineri, 11 august, 2017

(Comunicat) ANSVSA transmite că în cadrul acțiunilor specifice de control, în dimineața zilei de 9 august, inspectorii din cadrul DSVSA Timiș, au sechestrat o cantitate de 1.000 de kg de gălbenuș de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, acțiune realizată conform alertei SRAAF.  

 

Lotul respectiv a fost reținut în depozitul unității unde fusese distribuit, nicio cantitate din acest produs nu a ajuns la comercializare. Cele 1.000 de kg vor fi neutralizate prin incinerare.

 

Toate structurile teritoriale județene sunt în alertă pentru a acționa în cel mai scurt timp, în cazul în care se vor primi noi notificări privind ouăle contaminate cu Fipronil.

 

Comisia Europeană a transmis tuturor Statelor Membre urmatoarea recomandare:

“Este necesar ca toate statele membre să fie vigilente în ceea ce privește produsele utilizate pentru controlul acarianului roșu în unitățile de păsări pentru a se asigura că nu au loc tratamente cu substanțe neautorizate”.

 

Între ANSVSA și reprezentații asociațiilor crescătorilor de păsări din țara noastră, există un permanent schimb de informații privind evoluția, la nivel european, a situației ouălor contaminate cu Fipronil.

 

Menționăm că, în acest sens, ANSVSA desfășoară, deja, activități de control, în mod randomizat, în fermele avicole din țară.

 

ANSVSA monitorizează atent această situație și va informa permanent cu privire la noi elemente apărute în contextul alertei europene legate de ouăle contaminate cu Fipronil.

(Serviciul Comunicare ANSVSA)

Verificarea X-Ray a produselor din carne și lapte
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 31 iulie 2017

Inspecția produselor a devenit un element indispensabil al producției de alimente, o parte inerentă a oricărui concept HACCP și o condiție absolut esențială a unei certificări IFS de succes. Orice contaminare a alimentelor cu impurități de orice fel poate avea consecințe grave pentru o companie, deoarece, în conformitate cu legea...

EFSA: Carnea de porc, principala sursă de infecție cu virusul hepatitei E, în UE
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 12 iulie 2017

Carnea de porc este cea mai frecventă sursă de infecție cu virusul hepatitei E pentru consumatorii din UE, a confirmat Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA).   Acest lucru contravine ideii anterioare, conform căreia consumarea apei contaminate a fost cauza principală. De asemenea, EFSA a dezvăluit că...