Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA și IGP, din nou în control în Hala Obor

Autor: Meat MIlkluni, 24 octombrie, 2016

(Comunicat) ANSVSA şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au desfăşurat o amplă operaţiune de control privind verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de origine animală în Halele Obor din Bucureşti.

 

Au participat la această acțiune 26 de medici veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, municipiul Bucureşti şi  din cadrul ANSVSA .

 

În urma controlului, medicii veterinari au aplicat 17 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 55.260 de lei şi au retras de la comercializare aproape jumatate de tonă de produse alimentare neconforme, în valoare de peste 5.000 de lei. Aceste produse au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

 

În total au fost verificate 9 unităţi comerciale, dintre care 7 au fost sancţionate pentru abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum:

 

   –    nerespectarea condiţiilor privind întreţinerea spaţiilor de depozitare si de valorificare a produselor        alimentare, precum şi a instalaţiilor , utilajelor şi ustensilelor de lucru;

     –    etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

      –     lipsa documentelor în vederea demonstrării trasabilităţii produselor alimentare;

      –    depozitarea necorespunzatoare a ambalajelor de transport;

 

În cazul a două măcelării a fost dispusă suspendarea activităţii pentru o perioadă de un an, întrucât, în conformitate cu prevederile legale,  cele două societăţi au fost amendate de două ori în decurs de 6 luni pentru aceleaş tip de deficienţă.

 

De asemenea, au fost verificate şi 25 de mijloace de transport, în cazul a 10 dintre ele fiind aplicate sancţiuni contravenţionale pentru:

 

transportul produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

neconcordanţa între documentele însoţitoare şi produsele transportate;

 

În perioada următoare, ANSVSA va desfășura noi controale, în colaborare cu alte instituții abilitate ale statului. (Serviciul Comunicare al ANSVSA)

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...