Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA și IGP, din nou în control în Hala Obor

Autor: Meat MIlkluni, 24 octombrie, 2016

(Comunicat) ANSVSA şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au desfăşurat o amplă operaţiune de control privind verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de origine animală în Halele Obor din Bucureşti.

 

Au participat la această acțiune 26 de medici veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, municipiul Bucureşti şi  din cadrul ANSVSA .

 

În urma controlului, medicii veterinari au aplicat 17 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 55.260 de lei şi au retras de la comercializare aproape jumatate de tonă de produse alimentare neconforme, în valoare de peste 5.000 de lei. Aceste produse au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

 

În total au fost verificate 9 unităţi comerciale, dintre care 7 au fost sancţionate pentru abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum:

 

   –    nerespectarea condiţiilor privind întreţinerea spaţiilor de depozitare si de valorificare a produselor        alimentare, precum şi a instalaţiilor , utilajelor şi ustensilelor de lucru;

     –    etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

      –     lipsa documentelor în vederea demonstrării trasabilităţii produselor alimentare;

      –    depozitarea necorespunzatoare a ambalajelor de transport;

 

În cazul a două măcelării a fost dispusă suspendarea activităţii pentru o perioadă de un an, întrucât, în conformitate cu prevederile legale,  cele două societăţi au fost amendate de două ori în decurs de 6 luni pentru aceleaş tip de deficienţă.

 

De asemenea, au fost verificate şi 25 de mijloace de transport, în cazul a 10 dintre ele fiind aplicate sancţiuni contravenţionale pentru:

 

transportul produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

neconcordanţa între documentele însoţitoare şi produsele transportate;

 

În perioada următoare, ANSVSA va desfășura noi controale, în colaborare cu alte instituții abilitate ale statului. (Serviciul Comunicare al ANSVSA)

Salam cu pestă porcină africană, confiscat la vama Halmeu
Autor: meatmilk  /   vineri, 30 martie 2018

(Comunicat ANSVSA) Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, au pus în evidență prezența virusului pestei porcine africane, într-o probă recoltată dintr-un salam, confiscat de la un cetățean...

EFSA a emis Ghidul pentru evaluarea noilor sisteme de sacrificare
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 21 martie 2018

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat proiectul unui Ghid pentru întreprinderile din sectorul cărnii și al animalelor, care doresc aprobarea de către Uniunea Europeană (UE) a unor noi metode de asomare sau modificate, utilizate la sacrificare.   Ghidul vizează simplificarea modului de compilare a...