Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA și IGP, din nou în control în Hala Obor

Autor: Meat MIlkluni, 24 octombrie, 2016

(Comunicat) ANSVSA şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au desfăşurat o amplă operaţiune de control privind verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de origine animală în Halele Obor din Bucureşti.

 

Au participat la această acțiune 26 de medici veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, municipiul Bucureşti şi  din cadrul ANSVSA .

 

În urma controlului, medicii veterinari au aplicat 17 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 55.260 de lei şi au retras de la comercializare aproape jumatate de tonă de produse alimentare neconforme, în valoare de peste 5.000 de lei. Aceste produse au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

 

În total au fost verificate 9 unităţi comerciale, dintre care 7 au fost sancţionate pentru abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum:

 

   –    nerespectarea condiţiilor privind întreţinerea spaţiilor de depozitare si de valorificare a produselor        alimentare, precum şi a instalaţiilor , utilajelor şi ustensilelor de lucru;

     –    etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

      –     lipsa documentelor în vederea demonstrării trasabilităţii produselor alimentare;

      –    depozitarea necorespunzatoare a ambalajelor de transport;

 

În cazul a două măcelării a fost dispusă suspendarea activităţii pentru o perioadă de un an, întrucât, în conformitate cu prevederile legale,  cele două societăţi au fost amendate de două ori în decurs de 6 luni pentru aceleaş tip de deficienţă.

 

De asemenea, au fost verificate şi 25 de mijloace de transport, în cazul a 10 dintre ele fiind aplicate sancţiuni contravenţionale pentru:

 

transportul produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

neconcordanţa între documentele însoţitoare şi produsele transportate;

 

În perioada următoare, ANSVSA va desfășura noi controale, în colaborare cu alte instituții abilitate ale statului. (Serviciul Comunicare al ANSVSA)

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...