Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA și INSP monitorizează strict situația pericolului gripei porcine

Autor: Maria Demetriadluni, 1 februarie, 2016

ANSVSA și INSP monitorizează strict situația pericolului gripei porcine, maladie care evoluează în Ucraina. În România, 20 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă porcină iarna aceasta, iar în cazul a 70 de pacienţi înregistraţi, în ultima săptămână, sunt deocamdată doar suspiciuni.

 

Potrivit ultimului raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică, 31 de cazuri de gripă au fost înregistrate, în total, în acest sezon, la nivel naţional. Câte şase cazuri de gripă de tip AH1N1 au fost depistate în Bucureşti şi Dâmboviţa. Câte doi pacienţi au fost diagnosticaţi cu gripă porcină în Constanţa, Vrancea şi Gorj şi câte un caz în Iaşi şi Galaţi.

 

Vaccinarea antigripală e cea mai sigură metodă de a ţine gripa porcină la distanţă, spun specialiştii. Simptomele cele mai frecvente sunt dureri de cap, astenie, dureri musculare puternice și febră, care în prima zi poate să ajungă până în 39 de grade. Situaţiile în care apare decesul sunt cauzate de multe ori de existenţa unor afecţiuni cardiovasculare, pulmonare, care sunt complicate de infecţia gripală şi astfel se poate ajunge la deces.

Europa, devastată de pesta porcină africană
Autor: Maria Demetriad  /   sâmbătă, 10 februarie 2018

Epidemia persistentă de pestă porcină africană (ASF) ar putea genera pierderi în industria porcilor din Ucraina, de cca 30 de miliarde de dolari, în următorii 15 ani, a afirmat Serviciul de Stat pentru Securitate Alimentară și Protecția Consumatorilor, citând estimările Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

ANSVSA: Proiect privind regulile de biosecuritate în exploataţiile de păsări
Autor: meatmilk  /   joi, 8 februarie 2018

(Comunicat ANSVSA) Văzând Referatul de aprobare nr. …….. din……………., întocmit de către Direcţia Generală Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ţinând cont de prevederile art. 63 şi ale art. 10 lit. b) din Ordonanţa...