Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA și INSP monitorizează strict situația pericolului gripei porcine

Autor: Maria Demetriadluni, 1 februarie, 2016

ANSVSA și INSP monitorizează strict situația pericolului gripei porcine, maladie care evoluează în Ucraina. În România, 20 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă porcină iarna aceasta, iar în cazul a 70 de pacienţi înregistraţi, în ultima săptămână, sunt deocamdată doar suspiciuni.

 

Potrivit ultimului raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică, 31 de cazuri de gripă au fost înregistrate, în total, în acest sezon, la nivel naţional. Câte şase cazuri de gripă de tip AH1N1 au fost depistate în Bucureşti şi Dâmboviţa. Câte doi pacienţi au fost diagnosticaţi cu gripă porcină în Constanţa, Vrancea şi Gorj şi câte un caz în Iaşi şi Galaţi.

 

Vaccinarea antigripală e cea mai sigură metodă de a ţine gripa porcină la distanţă, spun specialiştii. Simptomele cele mai frecvente sunt dureri de cap, astenie, dureri musculare puternice și febră, care în prima zi poate să ajungă până în 39 de grade. Situaţiile în care apare decesul sunt cauzate de multe ori de existenţa unor afecţiuni cardiovasculare, pulmonare, care sunt complicate de infecţia gripală şi astfel se poate ajunge la deces.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția PPA
Autor: meatmilk  /   luni, 8 octombrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 240 de localități din 13 județe, cu un număr de 980 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale) și 80 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 343.662 de porci afectați de boală.   Au fost stinse până la această dată 5 focare...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 28 septembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 233 de localități din 13 județe, cu un număr de 952 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale) și 72 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 323.754 de porci afectați de boală.   Au fost stinse până la această dată 5 focare...