Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA și INSP monitorizează strict situația pericolului gripei porcine

Autor: Maria Demetriadluni, 1 februarie, 2016

ANSVSA și INSP monitorizează strict situația pericolului gripei porcine, maladie care evoluează în Ucraina. În România, 20 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă porcină iarna aceasta, iar în cazul a 70 de pacienţi înregistraţi, în ultima săptămână, sunt deocamdată doar suspiciuni.

 

Potrivit ultimului raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică, 31 de cazuri de gripă au fost înregistrate, în total, în acest sezon, la nivel naţional. Câte şase cazuri de gripă de tip AH1N1 au fost depistate în Bucureşti şi Dâmboviţa. Câte doi pacienţi au fost diagnosticaţi cu gripă porcină în Constanţa, Vrancea şi Gorj şi câte un caz în Iaşi şi Galaţi.

 

Vaccinarea antigripală e cea mai sigură metodă de a ţine gripa porcină la distanţă, spun specialiştii. Simptomele cele mai frecvente sunt dureri de cap, astenie, dureri musculare puternice și febră, care în prima zi poate să ajungă până în 39 de grade. Situaţiile în care apare decesul sunt cauzate de multe ori de existenţa unor afecţiuni cardiovasculare, pulmonare, care sunt complicate de infecţia gripală şi astfel se poate ajunge la deces.

Încheierea misiunii experților privind stabilirea zonelor de restricție PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 14 februarie 2019

(Comunicat) În ziua de 13 februarie s-a încheiat misiunea experților europeni, care a avut drept scop analizarea posibilităților de modificare ale Anexei Deciziei 709/2014, respectiv, flexibilizare criteriilor de stabilire a zonelor de restricție impuse de evoluția pestei porcine africane (PPA).   În cadrul vizitei au avut loc...

Situația PPA discutată cu experți europeni la București
Autor: meatmilk  /   luni, 11 februarie 2019

(Comunicat) Domnul ministrul Petre DAEA a convocat la sediul MADR cea de-a treia videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, cu experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, precum și cu directori generali din structurile implicate în procesul de exercitare a...