Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA și Poliția au închis Hala de carne Obor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 1 iunie, 2016

ANSVSA, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române au organizat şi desfăşurat o acţiune comună de control în Hala Obor, din sectorul 2 al Bucureştiului.

 

Tematica acestor controale a fost verificarea respectării normelor şi cerinţelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi activităţi specifice de prevenire şi combatere a ilegalităţilor privind comercializarea produselor alimentare.

Au fost controlate: 9 mijloace de transport, 11 măcelării şi un magazin alimentar.

 

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 19 amenzi contravenţionale, care au însumat 70.700 de lei şi au fost emise 8 Ordonanaţe de Suspendare a Activităţii, dintre care una, pentru o perioadă de 1 an.

Totodata, a fost confiscată o cantitate de peste 6,5 tone de produse alimentare improprii consumului uman, după cum urmează:

 

6.248 de kg de produse alimentare din mijloace de transport neautorizate;

323 de kg  de produse alimentare din depozite alimentare.

 

Toate produsele alimentare confiscate au fost dirijate către neutralizare.

Dintre deficienţele constatate menţionăm:

– comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzător;

 

– comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă

 

–  transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, insalubre şi fără echipamente de asigurare a lanţului de frig.

 

“Asemenea acţiuni fac parte din programul comun pus la punct de ANSVSA cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, precum şi cu alte structuri guvernamentale, prin protocoale instituţionale, pentru asigurarea sănătăţii populaţiei, prin gestionarea permanentă a siguranţei alimentelor, care este o componentă importantă a Strategiei naţionale de securitate a României. Totodată, prin asemenea acţiuni şi programe comune, asigurăm şi sprijinul necesar combaterii evaziunii fiscale, deoarece combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranţă naţională şi de reformă administrativă.” a afirmat preşedintele ANSVSA, dr. Radu Roatiş Cheţan. (În imagine, domnul Radu Roatiș Chețan, la Meat & Milk 2016)

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...