Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA sprijină Moldova în efectuarea exporturilor de produse agroalimentare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 8 octombrie, 2014

Aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Vladimir Mănăstireanu, a participat la şedinţa de lucru a Directorului General al ANSA, Ion Sula, cu o delegaţie de oameni de afaceri din Republica Arabă Egipt, interesaţi de deschiderea exportului de legume şi fructe, precum şi de animale vii şi carne provenite de la ovine şi bovine.

Primele discuţii au fost demarate în cursul lunii septembrie în cadrul vizitei oficiale desfăşurate în cadrul proiectului implementat de ANSVSA, „Misiune de evaluare a nevoilor din domeniul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în unele state din regiunea Africa de Nord şi Orientul Mijlociu (MENA)”, proiect finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din România.

Pentru concretizarea aspectelor menţionate, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova şi Organizaţia Generală pentru Servicii Veterinare din Egipt au iniţiat demersurile oficiale pentru semnarea unui Memorandum de Înţelegere între cele două instituţii, care va sta la baza dezvoltării relaţiilor comerciale bilaterale dintre cele două state.

Această întâlnire este o continuare a demersurilor începute de ANSVSA de a sprijini Republica Moldova pentru deschiderea de noi pieţe de desfacere, ca urmare a embargoului impus de Rusia.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...