Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa sprijina serviciile veterinare din republica moldova

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

O delegatie de specialisti ai ANSVSA, condusa de catre vicepresedintele Autoritatii, dr. Vladimir Manastireanu, va participa, in perioada 11.06 – 13.06.2012, la sedinta Comitetul Director al proiectului bilateral Romania – Republica Moldova Continuarea principiului trasabilitatii animalelor vii prin implementarea legislatiei sanitar veterinare in domeniul igienei produselor de origine animala, se mentioneaza intr-un comunicat al Autoritatii

Cu acest prilej va fi prezentat noul Lider de Proiect al partii romane, in persoana dr. Vladimir Manastireanu, si vor fi analizate oportunitatile pentru continuarea si dezvoltarea acestei colaborarii prin noi proiecte desfasurate cu serviciile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din Republica Moldova.

In cadrul intalnirii se vor discuta activitatile stabilite a fi desfasurate in perioada urmatoare, ce constau in asistenta de specialitate oferita de catre specialistii din cadrul ANSVSA omologilor din Republica Moldova, precum realizarea unor programe de supraveghere si control, inclusiv in domeniul aplicarii si dezvoltarii metodelor de laborator pentru:
– determinarea reziduurilor din carnea de pasare, oua, peste;
– zoonoze (boli transmisibile de la animale la om);
– determinarea contaminantilor din produsele alimentare.

Demarat in urma semnarii acordului tehnic intre Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare al Republicii Moldova si ANSVSA, proiectul are scopul de a instrui consultanti pentru crearea si implementarea in Republica Moldova a unui sistem european de asigurare a trasabilitatii produselor de origine animala.
(TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...