Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA și IGP efectuează controale la toate intrările Bucureștiului

Autor: Meat MIlkvineri, 7 octombrie, 2016

În aceasta dimineaţă, în intervalul orar 4:00-8:00, ANSVSA şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au desfăşurat o amplă operaţiune de control în trafic a tuturor autovehiculelor destinate transportului de produse alimentare şi animale vii.

 

Filtrele au avut loc simultat în 11 puncte de control plasate la principalele intrări în Capitală, aflate pe raza următoarelor localități: Bragadiru, Domnești, 1 Decembrie, Voluntari, Mogoșoaia, Otopeni, Chitila, Dragomirești, Chiajna și la intrările pe autostrăzile A1, A2 și A3.

 

La această acţiune au participat 62 de medici veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţele Călăraşi, Vrancea, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, municipiul Bucureşti şi ANSVSA.

În urma controlului, medicii veterinari au aplicat 29 de amenzi, în valoare totală de 34.880 de lei.

 

Cea mai mare amendă a fost de 6.000 de lei şi a fost emisă unei persoane juridice pentru transport de produse lactate și produse din carne cu mijloc auto neautorizat și neînregistrat sanitar veterinar și pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, aceasta a fost si cea mai frecventă deficienţă constatată de medicii veterinari.

 

Alte deficienţe majore constatate de echipele de inspectori şi pentru care au fost aplicate amenzi au fost:

– lipsa documentelor de proveniență și calitate pentru produsele alimentare;

– etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

– lipsa procesului verbal de igienizare și dezinfecție a mijlocului auto;

– manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare în timpul trasportului.

 

Pentru o mai bună protecţie a consumatorilor şi a industriei alimentare de practicile comerciale incorecte sau frauduloase, controalele realizate de către inspectorii ANSVSA în colaborare cu alte institituţii competente ale statului, în baza unor protocoale de colaborare, se vor permanentiza în perioada următoare. (Serviciul Comunicare)

Salam cu pestă porcină africană, confiscat la vama Halmeu
Autor: meatmilk  /   vineri, 30 martie 2018

(Comunicat ANSVSA) Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, au pus în evidență prezența virusului pestei porcine africane, într-o probă recoltată dintr-un salam, confiscat de la un cetățean...

EFSA a emis Ghidul pentru evaluarea noilor sisteme de sacrificare
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 21 martie 2018

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat proiectul unui Ghid pentru întreprinderile din sectorul cărnii și al animalelor, care doresc aprobarea de către Uniunea Europeană (UE) a unor noi metode de asomare sau modificate, utilizate la sacrificare.   Ghidul vizează simplificarea modului de compilare a...