Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA și IGP efectuează controale la toate intrările Bucureștiului

Autor: Meat MIlkvineri, 7 octombrie, 2016

În aceasta dimineaţă, în intervalul orar 4:00-8:00, ANSVSA şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au desfăşurat o amplă operaţiune de control în trafic a tuturor autovehiculelor destinate transportului de produse alimentare şi animale vii.

 

Filtrele au avut loc simultat în 11 puncte de control plasate la principalele intrări în Capitală, aflate pe raza următoarelor localități: Bragadiru, Domnești, 1 Decembrie, Voluntari, Mogoșoaia, Otopeni, Chitila, Dragomirești, Chiajna și la intrările pe autostrăzile A1, A2 și A3.

 

La această acţiune au participat 62 de medici veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţele Călăraşi, Vrancea, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, municipiul Bucureşti şi ANSVSA.

În urma controlului, medicii veterinari au aplicat 29 de amenzi, în valoare totală de 34.880 de lei.

 

Cea mai mare amendă a fost de 6.000 de lei şi a fost emisă unei persoane juridice pentru transport de produse lactate și produse din carne cu mijloc auto neautorizat și neînregistrat sanitar veterinar și pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, aceasta a fost si cea mai frecventă deficienţă constatată de medicii veterinari.

 

Alte deficienţe majore constatate de echipele de inspectori şi pentru care au fost aplicate amenzi au fost:

– lipsa documentelor de proveniență și calitate pentru produsele alimentare;

– etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

– lipsa procesului verbal de igienizare și dezinfecție a mijlocului auto;

– manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare în timpul trasportului.

 

Pentru o mai bună protecţie a consumatorilor şi a industriei alimentare de practicile comerciale incorecte sau frauduloase, controalele realizate de către inspectorii ANSVSA în colaborare cu alte institituţii competente ale statului, în baza unor protocoale de colaborare, se vor permanentiza în perioada următoare. (Serviciul Comunicare)

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...