Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA și IGP efectuează controale la toate intrările Bucureștiului

Autor: Meat MIlkvineri, 7 octombrie, 2016

În aceasta dimineaţă, în intervalul orar 4:00-8:00, ANSVSA şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au desfăşurat o amplă operaţiune de control în trafic a tuturor autovehiculelor destinate transportului de produse alimentare şi animale vii.

 

Filtrele au avut loc simultat în 11 puncte de control plasate la principalele intrări în Capitală, aflate pe raza următoarelor localități: Bragadiru, Domnești, 1 Decembrie, Voluntari, Mogoșoaia, Otopeni, Chitila, Dragomirești, Chiajna și la intrările pe autostrăzile A1, A2 și A3.

 

La această acţiune au participat 62 de medici veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţele Călăraşi, Vrancea, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, municipiul Bucureşti şi ANSVSA.

În urma controlului, medicii veterinari au aplicat 29 de amenzi, în valoare totală de 34.880 de lei.

 

Cea mai mare amendă a fost de 6.000 de lei şi a fost emisă unei persoane juridice pentru transport de produse lactate și produse din carne cu mijloc auto neautorizat și neînregistrat sanitar veterinar și pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, aceasta a fost si cea mai frecventă deficienţă constatată de medicii veterinari.

 

Alte deficienţe majore constatate de echipele de inspectori şi pentru care au fost aplicate amenzi au fost:

– lipsa documentelor de proveniență și calitate pentru produsele alimentare;

– etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

– lipsa procesului verbal de igienizare și dezinfecție a mijlocului auto;

– manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare în timpul trasportului.

 

Pentru o mai bună protecţie a consumatorilor şi a industriei alimentare de practicile comerciale incorecte sau frauduloase, controalele realizate de către inspectorii ANSVSA în colaborare cu alte institituţii competente ale statului, în baza unor protocoale de colaborare, se vor permanentiza în perioada următoare. (Serviciul Comunicare)

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...