Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANSVSA: Țăranii sunt obligați să testeze carnea de porc

Autor: Maria Demetriadmarți, 15 decembrie, 2015

Țăranii nu mai au voie să-și vândă porcii în piețe, pe tarabe sau în spații deschise. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a luat această hotărâre pentru a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare și pentru a proteja populația din cauza focarului de pestă porcină africană care s-a descoperit în Ucraina.

 

Pentru comercializare, porcii vor fi sacrificați doar în abatoarele autorizate. În Vrancea funcționează 4 astfel de unități: Focșani, Homocea, Gologanu și Odobești. ”Toți cei care taie animale pentru Crăciun sunt obligați să efectueze testarea trichineloscopică.

 

Crescătorii trebuie să ducă probe de carne (circa 60 de grame) la laboratoarele sanitar-veterinare pentru efectuarea analizelor, indiferent dacă vând carnea sau o consumă în familie”, ne-a declarat directorul executiv al DSVSA Vrancea, dr. Necula Botezatu. Conform informațiilor din piață, porcii se vând cu prețuri cuprinse între 7 și 9 lei/kg, în viu, și cu circa 12-13 lei/kg, în carcasă.

Afacerile din sectorul cărnii, analizate la Meat.Milk 2019 în Workshop
Autor: meatmilk  /   marți, 9 aprilie 2019

Aflat în degringoladă, cel puțin din perspectiva aprovizionării cu materie primă, afacerile din sectorul românesc al cărnii vor fi analizate în dezbaterea din finalul workshop-ului Carne, din după-amiaza zilei de 30 mai a conferinței internaționale Meat.Milk 2019.   Pe lângă modificarea structurală a consumului, lucru care...

Forumul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 5 aprilie 2019

(Comunicat) În perioada 2-4 aprilie a avut loc la București Forumul Consultativ al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) și vizita directorului executiv al acestei instituții, dr. Bernhard URL, evenimente organizate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor...