Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA: Toate alimentele de import vor fi controlate la graniță

Autor: Meat MIlkvineri, 8 iulie, 2016

ANSVSA informează că probele de laborator pentru toate alimentele din import, inclusiv cele care nu sunt de origine animală, ar putea fi recoltate imediat la intrarea în țară, prin posturile de inspecție la frontieră. Totodată, orice import alimentar de origine animală va trece obligatoriu pe la inspecția de frontieră, prevede un nou proiect de lege.

 

Inițiativa legislativă ar urma să fie dezbătută în procedură de urgență la reluarea activității Parlamentului și stabilește noi atribuții pentru Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Motivația proiectului de lege a pornit de la declarațiile tot mai frecvente din spațiul public privind produsele neconforme cu standardele de siguranță alimentară provenite din import.

 

Noul proiect de lege prevede ca “în cazul produselor alimentare din import care pot fi supuse comercializării, recoltarea probelor destinate examenelor de laborator este obligatorie pentru fiecare lot și se efectuează prin posturile de inspecție la frontieră organizate în punctele de trecere a frontierei României”.

Totodată, conform inițiativei legislative, “importul produselor și subproduselor de origine animală destinate consumului uman se efectuează numai prin posturile de inspecție la frontieră organizate în punctele de trecere a frontierei României”.

 

În cazul aprobării noilor prevederi, ANVSVA va stabili normele privind controlul oficial la importul produselor alimentare de origine non-animală.

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...