Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA: Toate alimentele de import vor fi controlate la graniță

Autor: Meat MIlkvineri, 8 iulie, 2016

ANSVSA informează că probele de laborator pentru toate alimentele din import, inclusiv cele care nu sunt de origine animală, ar putea fi recoltate imediat la intrarea în țară, prin posturile de inspecție la frontieră. Totodată, orice import alimentar de origine animală va trece obligatoriu pe la inspecția de frontieră, prevede un nou proiect de lege.

 

Inițiativa legislativă ar urma să fie dezbătută în procedură de urgență la reluarea activității Parlamentului și stabilește noi atribuții pentru Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Motivația proiectului de lege a pornit de la declarațiile tot mai frecvente din spațiul public privind produsele neconforme cu standardele de siguranță alimentară provenite din import.

 

Noul proiect de lege prevede ca “în cazul produselor alimentare din import care pot fi supuse comercializării, recoltarea probelor destinate examenelor de laborator este obligatorie pentru fiecare lot și se efectuează prin posturile de inspecție la frontieră organizate în punctele de trecere a frontierei României”.

Totodată, conform inițiativei legislative, “importul produselor și subproduselor de origine animală destinate consumului uman se efectuează numai prin posturile de inspecție la frontieră organizate în punctele de trecere a frontierei României”.

 

În cazul aprobării noilor prevederi, ANVSVA va stabili normele privind controlul oficial la importul produselor alimentare de origine non-animală.

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...