Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa va subventiona testele de laborator pentru actiunile din programul strategic pentru fermele comerciale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(agroinfo) Costurile testelor de laborator aferente actiunilor sanitar-veterinare din Programul strategic al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) vor fi suportate de stat si pentru exploatatiile comerciale, potrivit unui proiect al ANSVSA ce va intra in vigoare saptamana viitoare, a anuntat vineri, la Rasnov, Iulia Cohen, director al Directiei de Monitorizare si Supraveghere Sanitara Veterinara din ANSVSA.

Clarificarea vine pentru a preciza cheltuiala statului pentru costurile de laborator care survin din analizarea probelor colectate in urma actiunilor din Programul strategic.

Manopera de recoltare sau de efectuare a vaccinurilor in exploatatiile comerciale este in sarcina agentului economic in continuare, asa cum a fost si anii trecuti, a declarat Iulia Cohen.

Pentru gospodariile populatiei, statul subventioneaza in continuare si testele de laborator, si manopera, mai putin costurile actiunilor care se fac la cererea proprietarilor, a mai precizat aceasta.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...