Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Antena satelor: producatorii ecologici ar putea beneficia de subventii duble

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii agricoli ecologici din Romania ar putea beneficia, din ianuarie 2012, de subventie dubla pentru perioada de conversie, de trecere de la agricultura conventionala la cea ecologica, urmand sa detina conditii egale cu fermieri europeni, a declarat, pentru portalul agroazi.ro, presedintele Asociatiei Bio-Romania, Marian Cioceanu, prezent la targul de profil – Biofach 2011.

„Acest sector trebuie sprijinit in continuare deoarece Romania are una din cele mai fertile suprafete de teren ecologic din Europa si un potential urias in aceasta zona”, a subliniat Cioceanu.

Biofach 2011, de la Nuremberg, Germania, a avut loc in perioada 16 -19 februarie. In cadrul targului 17 firme romanesti au expus produse ecologice: Fructe de padure, cereale, miere, faguri de miere, propolis, polen, ceara de albine seminte de floarea soarelui si ulei.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...