Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Antiinflamator interzis descoperit în carnea de la Auchan

Autor: Meat MIlkmarți, 12 martie, 2013

Un antiinflamator interzis pentru animalele destinate alimentaţiei umane a fost depistat în carnea de cal găsită în hamburgeri şi chiftele vândute în Portugalia de grupul francez Auchan, a afirmat joi Asociaţia pentru apărarea drepturilor consumatorilor (Deco).

„Deco a depistat antiinflamatoare în carnea de cal găsită în produsele alimentare puse în vânzare în Portugalia, cea ce poate implica un risc pentru sănătatea publică în măsura în care utilizarea acestui tip de medicament pentru animalele destinate consumului uman este ilegală”, a afirmat asociaţia într-un comunicat.

„Antiinflamatorul fenilbutazonă a fost depistat în eşantioanele de hamburgeri Auchan şi în chiftelele din carne Polegar (marca produselor cu preţ scăzut ale Auchan) care, potrivit unei prime analize, conţineau ADN de cal”, a precizat Deco.

Principala asociaţie de apărare a consumatorilor din Portugalia a anunţat luni că aceste produse Auchan, precum şi lasagna vândută de grupul spaniol El Corte Ingles, conţineau urme de carne de cal nedeclarată.

Filiala portugheză a Auchan a confirmat că aceste produse, cumpărate de Deco la 20 februarie, au fost retrase de la vânzare la 22 februarie, deoarece analizele efectuate de grupul francez a dezvăluit prezenţa cărnii de cal.

Auchan Portugalia a subliniat că această problemă nu vizează decât un furnizor portughez care aproviziona doar partea portugheză a grupului şi că toate produsele achiziţionate de la acest producător au fost retrase ca măsură de precauţie.

La rândul său, El Corte Ingles a afirmat că a cumpărat lasagna respectivă de la grupul elveţian Nestle şi că a retras-o la 22 februarie.

Scandalul cărnii de cal prezentate ca fiind de vită, care afectează mai multe ţări europene, a ajuns pentru prima dată în Portugalia la 19 ianuarie, când grupul agroalimentar Nestle a decis să retragă pachetele de lasagna destinate pieţei restaurantelor.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...