Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Antraxul din Ungaria nu afectează românii

Autor: Meat MIlkluni, 7 iulie, 2014

Cazul de antrax depistat în Ungaria nu are implicaţii asupra sănătăţii publice a consumatorilor din România. Din informaţiile deţinute până în acest moment, cazul de antrax depistat de autorităţile din Ungaria, a apărut în urma unei sacrificări ilegale, într-o fermă la 160 de km de Budapesta.

Persoanele spitalizate se presupune că ar fi contractat boala în timpul sacrificării ilegale. În România se face vaccinarea OBLIGATORIE împotriva antaxului, a tutoror speciilor receptive şi astfel se previne apariţia îmbolnăvirilor la om.

În acest an, campania de vaccinare împotriva antraxului a fost demarată în ţara noasatră, la începutul lunii mai, înainte ca animalele să fie scoase la păşunat.

Imunizarea se face pentru toate cabalinele, bovinele, caprinele şi ovinele, indiferent de sexul animalelor, după împlinirea vârstei de o lună. Nu există nicio notificare în acest sens pe Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje. (Serviciul Comunicare ANSVSA)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...