Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Antraxul zambeste sinistru la granita de sud-vest

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform cotidianului Romania libera, Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca are incredere ca directiile sanitar-veterinare de la granita Romaniei cu Serbia nu vor permite extinderea focarelor de antrax la noi in tara.

Alerta de antrax s-a dat in judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti si Arad, dupa ce au fost depistate mai multe focare in zona Novi Becej din Serbia. Directiile sanitar veterinare de la granita cu sarbii au intensificat controalele la transporturile de animale vii si produse din carne din Serbia.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a anuntat ca va dezbate azi problema cu specialistii in domeniu. Focarele de antrax nu sunt o chestiune oarecare. Nu vrem sa fim blocati acum, la iesirea la export cu carnea de porc, din cauza cazurilor de antrax. Sper ca problema din Serbia sa fie blocata la granita cu Serbia. Sunt convins ca cele trei Directii Sanitar-Veterinare de pe granita de vest vor gestiona problema”, a precizat Tabara, intr-o interventie televizata.

Autoritatile sarbe au anuntat saptamana trecuta izbucnirea unei epidemii de antrax in satele Bocar si Novo Milosevo, aflate la 60 kilometri de granita cu Romania. In cele doua localitati au fost instituite masuri de carantina pentru protejarea oamenilor si animalelor.

Imediat dupa anunt, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Radu Roatis-Chetan, a dispus intensificarea masurilor de control strict al circulatiei de animale vii si produse la directiile sanitar-veterinare din Caras-Severin, Timis, Mehedinti si Arad. ªi angajatii din Vama Portile de Fier I au fost mobilizati pentru a controla atent produsele din carne din Serbia.

ªeful Biroului Vamal Mehedinti, Titu Netoiu, a declarat ca bagajele fiecarei persoane care tranziteaza frontiera sunt verificate, astfel incat sa se evite intrarea in tara a carnii si a altor produse procesate din zonele contaminate.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...