Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Antraxul zambeste sinistru la granita de sud-vest

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform cotidianului Romania libera, Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca are incredere ca directiile sanitar-veterinare de la granita Romaniei cu Serbia nu vor permite extinderea focarelor de antrax la noi in tara.

Alerta de antrax s-a dat in judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti si Arad, dupa ce au fost depistate mai multe focare in zona Novi Becej din Serbia. Directiile sanitar veterinare de la granita cu sarbii au intensificat controalele la transporturile de animale vii si produse din carne din Serbia.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a anuntat ca va dezbate azi problema cu specialistii in domeniu. Focarele de antrax nu sunt o chestiune oarecare. Nu vrem sa fim blocati acum, la iesirea la export cu carnea de porc, din cauza cazurilor de antrax. Sper ca problema din Serbia sa fie blocata la granita cu Serbia. Sunt convins ca cele trei Directii Sanitar-Veterinare de pe granita de vest vor gestiona problema”, a precizat Tabara, intr-o interventie televizata.

Autoritatile sarbe au anuntat saptamana trecuta izbucnirea unei epidemii de antrax in satele Bocar si Novo Milosevo, aflate la 60 kilometri de granita cu Romania. In cele doua localitati au fost instituite masuri de carantina pentru protejarea oamenilor si animalelor.

Imediat dupa anunt, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Radu Roatis-Chetan, a dispus intensificarea masurilor de control strict al circulatiei de animale vii si produse la directiile sanitar-veterinare din Caras-Severin, Timis, Mehedinti si Arad. ªi angajatii din Vama Portile de Fier I au fost mobilizati pentru a controla atent produsele din carne din Serbia.

ªeful Biroului Vamal Mehedinti, Titu Netoiu, a declarat ca bagajele fiecarei persoane care tranziteaza frontiera sunt verificate, astfel incat sa se evite intrarea in tara a carnii si a altor produse procesate din zonele contaminate.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...