Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Antraxul zambeste sinistru la granita de sud-vest

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform cotidianului Romania libera, Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca are incredere ca directiile sanitar-veterinare de la granita Romaniei cu Serbia nu vor permite extinderea focarelor de antrax la noi in tara.

Alerta de antrax s-a dat in judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti si Arad, dupa ce au fost depistate mai multe focare in zona Novi Becej din Serbia. Directiile sanitar veterinare de la granita cu sarbii au intensificat controalele la transporturile de animale vii si produse din carne din Serbia.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a anuntat ca va dezbate azi problema cu specialistii in domeniu. Focarele de antrax nu sunt o chestiune oarecare. Nu vrem sa fim blocati acum, la iesirea la export cu carnea de porc, din cauza cazurilor de antrax. Sper ca problema din Serbia sa fie blocata la granita cu Serbia. Sunt convins ca cele trei Directii Sanitar-Veterinare de pe granita de vest vor gestiona problema”, a precizat Tabara, intr-o interventie televizata.

Autoritatile sarbe au anuntat saptamana trecuta izbucnirea unei epidemii de antrax in satele Bocar si Novo Milosevo, aflate la 60 kilometri de granita cu Romania. In cele doua localitati au fost instituite masuri de carantina pentru protejarea oamenilor si animalelor.

Imediat dupa anunt, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Radu Roatis-Chetan, a dispus intensificarea masurilor de control strict al circulatiei de animale vii si produse la directiile sanitar-veterinare din Caras-Severin, Timis, Mehedinti si Arad. ªi angajatii din Vama Portile de Fier I au fost mobilizati pentru a controla atent produsele din carne din Serbia.

ªeful Biroului Vamal Mehedinti, Titu Netoiu, a declarat ca bagajele fiecarei persoane care tranziteaza frontiera sunt verificate, astfel incat sa se evite intrarea in tara a carnii si a altor produse procesate din zonele contaminate.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...