Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Anuga 2013 și-a închis porțile

Autor: Ilie Stoianjoi, 10 octombrie, 2013

(Corespondență din Koln) Cea de-a 32-a ediție a târgului Anuga, desfășurat la Koln, își închide astăzi porțile. Potrivit organizatorilor, la manifestarea din acest an au expus 6.777 de companii din 98 de țări, pe o suprafață de 284.000 mp, standurile fiind vizitate, în medie, de câte 150.000 de persoane, zilnic.

Dintre țările prezente cu stand național s-au remarcat: Italia (cu 1.043 de firme), Spania (447), China (409), Franța (255), Turcia (239), Grecia (221), Olanda (212), Belgia (189), Statele Unite (189), Thailanda (161). Un număr important de companii au reprezentat țări precum Polonia, Marea Britanie și Austria.

 

Toennies Anuga 2013

 

Dintre companiile internationale ce deruleaza businessuri cu Romania putem enumera: Toennies Fleisch, Belgian Meat, Vion Food Group, Vestey Foods International, Aurora Alimentos, Danish Crown, companii ce s-au prezentat cu standuri impunatoare atat ca si design cat si ca suprafata ocupata.

toennies anuga 2013 2

La ediția din acest an, pavilionul României a adunat la standul național 58 de firme, alături de prezența federației Romalimenta (organizatorul principal al prezenței companiilor românești), și a Asociației pentru Promovarea Alimentelor Românești. Subliniem faptul că participarea companiilor românești a fost faclitată grație Programului Național de finanțare a promovării la export a produselor naționale.

Dintre firmele autohtone care au anunțat provizoriu rezultate pozitive putem aminti: Scandia Food, Ion Moș, Angst, Aaylex, Vascar, Mariflor, Ana și Cornel, Cosm Fan, Andromi,  etc., firme care au stabilit numeroase contacte care vor fi materializate în viitor prin deschiderea unor noi linii de export. Totodată, subliniem că, poate, standul firmei Inorogul a fost cel mai căutat de posibili viitori parteneri de afaceri. De asemenea, Agricola Internațional Bacău a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, la standuri fiind prezent președintele grupului, Grigore Horoi. Unul dintre cele mai mari standuri a fost acela al grupului Carmistin care, pe lângă produsele expuse sub această marcă, au fost organizate și standuri pentru firmele Avicarvil și Ladrisi Group. Merită menționată și prezența, în premieră, a firmei Galli Gallo Select. Vom reveni cu informații. (Claudia Bocean și Elena Radu, Koln, 10 octombrie)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...