Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Anul 2011 ar putea aduce ministerului agriculturii un buget de 3,3 miliarde de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Proiectul de buget pentru anul 2011, prevede suma de 3,3 miliarde de euro pentru agricultura romaneasca, a declarat premierul Emil Boc, in cadrul unei conferinte de presa.
„Pentru 2011, in proiectul de buget avem 3,3 miliarde de euro pentru agricultura, o suma extrem de importanta, care va contribui la modernizarea agriculturii romanesti si la realizarea obiectivului pe termen mediu si lung pe care il avem, de a face din agricultura o sursa importanta de crestere economica in Romania si de a transforma Romania dintr-o tara importatoare de produse agroalimentare intr-o tara care sa exporte asemenea produse agroalimentare”, spune Emil Boc.

Potrivit primului ministru, avem o piata de 22 de milioane de oameni si, din nefericire, inca se importa foarte mult produse agroalimentare in aceasta tara. Prin aceasta politica orientata inclusiv prin investitiile mentionate, ne propunem realizarea obiectivului pe termen mediu si lung de a avea Romania ca tara exportatoare de produse agroalimentare.

In 2010, suma investita in agricultura este de 2,6 miliarde de euro, reprezentand bani pentru subventii, plata pe suprafata, plati pentru investitii – bani atat de la Uniunea Europeana, cat si din bugetul national.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...