Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Anul 2011 ar putea aduce ministerului agriculturii un buget de 3,3 miliarde de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Proiectul de buget pentru anul 2011, prevede suma de 3,3 miliarde de euro pentru agricultura romaneasca, a declarat premierul Emil Boc, in cadrul unei conferinte de presa.
„Pentru 2011, in proiectul de buget avem 3,3 miliarde de euro pentru agricultura, o suma extrem de importanta, care va contribui la modernizarea agriculturii romanesti si la realizarea obiectivului pe termen mediu si lung pe care il avem, de a face din agricultura o sursa importanta de crestere economica in Romania si de a transforma Romania dintr-o tara importatoare de produse agroalimentare intr-o tara care sa exporte asemenea produse agroalimentare”, spune Emil Boc.

Potrivit primului ministru, avem o piata de 22 de milioane de oameni si, din nefericire, inca se importa foarte mult produse agroalimentare in aceasta tara. Prin aceasta politica orientata inclusiv prin investitiile mentionate, ne propunem realizarea obiectivului pe termen mediu si lung de a avea Romania ca tara exportatoare de produse agroalimentare.

In 2010, suma investita in agricultura este de 2,6 miliarde de euro, reprezentand bani pentru subventii, plata pe suprafata, plati pentru investitii – bani atat de la Uniunea Europeana, cat si din bugetul national.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...