Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apar: industria alimentara din romania-o industrie dezbinata si lipsita de obiective

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand Agerpres, industria alimentara romaneasca este la ora actuala o industrie dezbinata care nu si-a gasit identitatea, a declarat ªtefan Padure, presedinte al Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR), organizatie care a reprezentat interesele a peste 25 dintre firmele romanesti prezente la Targul International de Industrie Alimentara Alimentaria 2012, desfasurat in perioada 26-29 martie 2012, la Barcelona (Spania).

In momentul de fata industria alimentara romaneasca este, din pacate, o industrie dezbinata si una fara obiective macro, care nu si-a gasit identitatea. Practic, statul ar trebui sa fie un arbitru, care sa intervina doar atunci cand nu se pastreaza regulile jocului, in rest mediul privat ar trebui sa faca tot, iar aici mediul asociativ este foarte important. Ei trebuie sa se duca cu initiative legislative pertinente care sa asigure o regula de joc pentru toti, a subliniat ªtefan Padure.

Acesta a mentionat „razboiul supermarketurilor” disputat intre producatorii romani si marile lanturi de magazine. Cred ca in asa zisul razboi al supermarketurilor din industria alimentara, nici abordarea nu a fost in regula pentru ca dupa ce s-a implicat politicul si sindicatele nu a mai iesit nimic din lege, si au avut probleme atat producatorii cat si supermarketurile, a explicat seful APAR.

In opinia acestuia, asocierea reprezinta la ora actuala singura sansa pentru industria alimentara romaneasca, un concept pe care se bazeaza toata Europa, America, practic exista in toata lumea. Pentru iesirea din aceasta stare a industriei alimentare romanesti este nevoie de asociere, elementul de baza in toata lumea, dar si de oameni cu initiativa. Omul care plateste o cotizatie unei asociatii vrea in schimb ceva care sa il ajute in business, a precizat ªtefan Padure.

Industria alimentara din Romania inregistreaza o cifra de afaceri de aproape zece miliarde de euro anual, are o contributie de 8% in Produsul Intern Brut (PIB) si asigura locuri de munca pentru aproape 200.000 de angajati, potrivit datelor Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara – Romalimenta.

Ramura de procesare a carnii detine cea mai importanta contributie in sectorul industriei alimentare, cu o cifra de afaceri de 1,3 miliarde de euro, iar ramura de productie a carnii detine 840 de milioane de euro in total industriei alimentare.

Vizibilitatea în online a mărcilor de lactate în luna noiembrie
Autor: meatmilk  /   luni, 17 decembrie 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna noiembrie 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna noiembrie
Autor: meatmilk  /   luni, 17 decembrie 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna noiembrie 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru...