Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

APCPR propune fermierilor, specialiștilor și autorităților Pactul Pro Porc

Autor: meatmilkluni, 4 noiembrie, 2019

În condițiile în care pesta porcină africană a distrus, aproape, sectorul de creștere a porcilor din România, Asociația Producătorilor de Carne de Porc propune fermierilor, specialiștilor din domeniu, autorităților, încheierea unui Pact Pro Porc, pe baza căruia să fie stopat acest flagel și pe baza căruia sectorul suin să intre în revigorare.

 

Propunerea a fost făcută în cadrul unui simpozion organizat în ziua de 1 noiembrie, la Indagra și a venit din partea domnului Ioan Ladoși-Președinte al APCPR.

 

În fața celor prezenți la simpozion, domnul Ladoși a deplâns faptul că aproape întreaga țară este afectată de PPA. Practic, doar patru județe din Transilvania au rămas neatinse de flagel, însă nimeni nu poate spune că în curând nu se vor mai anunța noi focare.

 

Tot domnia sa a afirmat că autoritățile nu au făcut aproape nimic pentru a stopa evoluția bolii și că, trecând peste faptul că au fost sacrificați peste 500.000 de porci, lucrul cel mai grav este că au fost sacrificate peste 36.000 de scroafe de reproducție. Practic, din această cauză, viitorul creșterii porcilor în România, în sistem comercial, este aproape anulat.

Participare de excepție a firmei Optimeat la Indagra Food
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 noiembrie 2019

Și în acest an, participarea companiei Optimeat reprezintă un etalon de profesionalism, standul pe care îl are amenajat în pavilionul B2 fiind în permanență locul desfășurării dialogurilor de afaceri.   Prezent la stand, domnul Dr. Jafar Kabiri a declarat pentru revista Meat.Milk că volumul afacerilor companiei Optimeat s-a...

Claudiu Frânc: Condiționalitatea pe mediu, devastatoare pentru fermierii români
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 noiembrie 2019

Aflat în prima zi a târgului Indagra, care se desfășoară în aceste zile în complexul expozițional Romexpo, din București, domnul Claudiu Frânc-Președinte al Federației Crescătorilor de Bovine din România, a declarat în exclusivitate pentru revista Meat.Milk:   ”Tocmai m-am întors din străinătate și am să dau două...