Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

APCPR propune fermierilor, specialiștilor și autorităților Pactul Pro Porc

Autor: meatmilkluni, 4 noiembrie, 2019

În condițiile în care pesta porcină africană a distrus, aproape, sectorul de creștere a porcilor din România, Asociația Producătorilor de Carne de Porc propune fermierilor, specialiștilor din domeniu, autorităților, încheierea unui Pact Pro Porc, pe baza căruia să fie stopat acest flagel și pe baza căruia sectorul suin să intre în revigorare.

 

Propunerea a fost făcută în cadrul unui simpozion organizat în ziua de 1 noiembrie, la Indagra și a venit din partea domnului Ioan Ladoși-Președinte al APCPR.

 

În fața celor prezenți la simpozion, domnul Ladoși a deplâns faptul că aproape întreaga țară este afectată de PPA. Practic, doar patru județe din Transilvania au rămas neatinse de flagel, însă nimeni nu poate spune că în curând nu se vor mai anunța noi focare.

 

Tot domnia sa a afirmat că autoritățile nu au făcut aproape nimic pentru a stopa evoluția bolii și că, trecând peste faptul că au fost sacrificați peste 500.000 de porci, lucrul cel mai grav este că au fost sacrificate peste 36.000 de scroafe de reproducție. Practic, din această cauză, viitorul creșterii porcilor în România, în sistem comercial, este aproape anulat.

ARC salută intenția MADR de reglementare a activității fermelor de porci
Autor: meatmilk  /   vineri, 25 octombrie 2019

Asociaţia Română a Cărnii îşi exprimă satisfacţia cu privire la măsurile concrete iniţiate de MADR privind adoptarea unui proiect de ordin  referitor la stabilirea dimensionării tipurilor de exploatații de suine pe teritoriul României, ordin care se află postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale –...

Formule de calcul a rentabilității turmelor de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 16 octombrie 2019

Acum că sezonul de vară al oieritului s-a încheiat, pentru unii crescători de ovine momentul toamnei ar fi tocmai potrivit pentru ei să arunce o privire mai atentă asupra reproducției și performanței din turmele lor. Mai mult decât atât, în câteva minute, pot face calculele măsurilor de reproducție și producție, care pot afecta...