Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

APCPR salută înființarea AFISS

Autor: Meat MIlkmarți, 17 decembrie, 2013

APCPR salută apariţia pe scena dialogului social a noii Asociaţii a Fermierilor cu Investiţii în Sectorul Suin –AFISS.

Obiectivele declarate de membri fondatori se referă la o mai puternică susţinere a sectorului de creştere a porcilor, aplicarea unei strategii naţionale coerente şi o mai bună alocare a fondurilor europene în cadrul PNDR, obiective ce se regăsesc şi în activitatea APCPR.

Credem că numai lipsa unei comunicări corecte între asociaţii a condus la faptul că reprezentanţii AFISS nu au cunoştiinţă despre multele intervenţii scrise şi întâlniri legate de susţinerea unor modificări ale Fişei Tehnice şi pentru deschiderea de noi sesiuni de depunere angajamente la Măsura 215 – “Plăţi pentru bunăstarea animalelor” din PNDR 2007-2013.

Ne bucurăm că vom avea un aliat în susţinerea sectorului de creşterea porcilor şi un partener apolitic cu obiective similare în dialogul cu autorităţile naţionale şi europene, care să contribuie şi să completeze activitatea desfăşurată din 1991 de către APCPR.

Succes AFISS!

Consiliul Director APCPR, Preşedinte Ioan Ladoşi

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...