Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

APCPR salută reluarea exporturilor de carne de porc

Autor: Meat MIlkluni, 18 noiembrie, 2013

Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România – APCPR salută decizia autorităţilor sanitare–veterinare europene de a aproba comerţul intracomunitar cu carne şi produse din carne de porc provenite din exploataţiile comerciale de creşterea porcilor din România, începând cu anul viitor.

După şase ani de restricţii, fermele comerciale de creşterea porcilor şi unităţile de procesare a cărnii de porc vor putea să-şi valorifice în mod eficient producţia, în funcţie de oportunităţile de piaţă.

Este rezultatul bunei colaborării dintre APCPR, autoritatea sanitară veterinară şi alte autorităţi ale statului, a aplicării unor programe personalizate sau la nivel naţional privind identificarea şi circulaţia porcilor, biosecuritatea, protecţia porcilor în ferme şi trasabilitatea cărnii de porc.

Felicităm autorităţile statului şi deopotrivă fermierii care au reuşit să convingă la toate verificările şi la toate prezentările din acest an, că în România, fermele comerciale de creşterea porcilor îşi menţin standarde sanitare-veterinare de nivel european, iar supravegherea, monitorizarea şi controlul în sectorul cărnii de porc este o garanţie pentru procesatorii, comercianţii sau consumatorii din orice ţară.

Consiliul Director al APCPR, Preşedinte:Ioan Ladoși

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...