Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

APCPR și UCPR acuză hipermarket-urile de concurență neloială

Autor: Maria Demetriadjoi, 24 martie, 2016

Reprezentanţii Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) şi cei ai Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) au adus la cunoştinţa  ministrului Agriculturii principalele probleme cu care se confrună sectorul zootehnic în acest moment, cele mai stringente probleme  fiind:

embargoului impus de Rusia, stadiul plăţilor acordate în cadrul angajamentelor de bunăstare a animalelor, scăderea preţului la carne de porc, situaţia controalelor sanitare-veterinare la carnea congelată, preţul foarte scăzut la importurile care intră în România, precum şi concurenţa neloială cauzată de faptul că nu toţi operatori respectă aceleaşi condiţii de etichetare în relaţia cu hipermarket-urile.

„Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, a precizat că există indicii că în relaţia cu hypermarketurile nu sunt respectate de către toţi operatorii unele din condiţiile impuse (de exemplu cele referitoare la etichetare), fiind acceptate de către reţelele comerciale şi produse promovate pe piaţă prin practici neloiale sau anticoncurenţiale.

A fost prezentată situaţia importurilor, exporturilor şi a consumului de produse avicole în România, concluzionându-se că sunt necesare unele măsuri care să protejeze producătorii români, inclusiv prin întărirea sistemului de supraveghere a importurile şi exporturile de produse alimentare şi a preţurilor practicate pe piaţă.”, arată comunicatul de presă publicat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. (În imagine, domnul Ioan Ladosi la Meat & Milk)

Managementul unei crize de presă
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

Nicio companie nu este imună la atacurile reputaționale transmise prin presă sau prin intermediul rețelelor sociale, determinând crize care pot izbucni în numeroase moduri și care pot fi amplificate de nenumărate surse. Ultima situație de acest gen a implicat compania Lactalis-România, la finalul anului trecut. Din fericire, pe plan...

MMACA: Utilizarea preferințelor tarifare în Acordul economic UE-Canada
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 decembrie 2017

Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat a întocmit o ”Notă privind utilizarea preferințelor tarifare prevăzute în Acordul economic și comercial cuprinzător dintre Uniunea Europeană, pe de o parte, și Canada, pe de altă parte (CETA)”.   Documentul este destinat companiilor care doresc să profite de...