Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

APDRP nu este anchetată de OLAF

Autor: Meat MIlkjoi, 26 iunie, 2014

(Agerpres) Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a dezminţit marţi informaţiile vehiculate în presă potrivit cărora reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) ar fi fost făcută ca urmare a unei anchete a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF).

„Nu este nicio anchetă a OLAF nici la APDRP şi nici în altă parte. Agenţia funcţionează foarte bine, noua agenţie, practic, prin schimbare, vine să simplifice regulile, să-i ajute pe beneficiari să nu mai aibă un timp de aşteptare atât de mare. Deci face parte din procesul de debirocratizare a administraţiei publice”, a declarat Constantin la Curtea de Argeş, unde a participat la o dezbatere pe tema absorbţiei fondurilor europene.

Şeful MADR a ţinut să precizeze că activitatea APDRP a fost apreciată de instituţiile europene, iar misiunile de audit nu au evidenţiat niciun fel de nereguli la nivelul acestei agenţii. „Acum două săptămâni, am avut ultima misiune de audit, sunt misiuni de audit care se întâmplă aproape în fiecare lună, dar acum două săptămâni am avut ultima misiune de audit care chiar a remarcat activitatea pe care APDRP o desfăşoară, fiind nominalizată agenţia noastră ca una dintre cele mai bune structuri din Uniunea Europeană în domeniul plăţilor care se fac pe dezvoltare rurală”, a precizat Daniel Constantin.

Guvernul a aprobat, în urmă cu o săptămână, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), prin reorganizarea AFDRP.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...