Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

APDRP a publicat Ghidurile Solicitantului pentru Masura 121

Autor: Meat MIlkmiercuri, 16 aprilie, 2014

APDRP a publicat spre consultare publica Ghidurile Solicitantului pentru Masura 121 – Ferma de familie si Masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole. Reprezentantii APDRP au declarat faptul ca se are in vedere lansarea acestor linii de finantare in mai 2014.

Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile?

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 121 sunt fermierii definiti conform PNDR ca fiind persoane fizice sau juridice, care practica in principal activitati agricole – activitate principala conform Certificatului de Inregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comertului – a caror exploatatie este situata pe teritoriul tarii, are o dimensiune cuprinsa intre 2 si 50 UDE1, si care este inregistrata in Registrul unic de identificare / Registrul agricol.

Astfel, pentru a beneficia de sprijin prin FEADR un solicitant trebuie sa aiba ca obiect principal de activitate domeniul agricol, conform Certificatului de inregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comertului, respectiv codul CAEN 01xx.

Nu sunt eligibili solicitantii al caror obiect principal de activitate este activitatea cod CAEN 0161 „Activitati auxiliare pentru productia vegetala” si cod CAEN 0162 „Activitati auxiliare pentru cresterea animalelor, specifice activitatilor eligibile prin masura 312 ‘Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi'”.

Pentru a demonstra ca practica in principal activitati agricole, in cazul unei activitati existente, solicitantul trebuie sa faca dovada ca veniturile din activitatile agricole reprezinta cel putin 50% din total venituri din exploatare. (financiarul.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...