Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

APDRP se desfiinţează

Autor: Meat MIlkvineri, 6 iunie, 2014

Agenţia de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) se desfiinţează, urmând ca toate atribuţiile să treacă, prin reorganizare, la Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), prevăzută a fi înfiinţată printr-un Proiect de Ordonanţă de Urgenţă (OUG).

Potrivit Proiectului de OUG publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, prin Acordul multianual de finanţare dintre Guvernul României şi Comisia Comunităţilor Europene, semnat la Bruxelles la 2 februarie 2001, se impune adoptarea în regim de urgenţă a unui act normativ pentru stabilirea cadrului instituţional al Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, prin reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, informeaza Agroinfo.

Reorganizarea este motivată prin faptul că „în perioada 2014-2020 România va fi beneficiara unor importante alocări financiare de la Uniunea Europeană, fapt ce impune luarea tuturor măsurilor necesare pentru a asigura o capacitate ridicată de absorbţie a acestor fonduri”.
Noua Agenţie va avea în structură 8 centre regionale pentru finanțarea investițiilor rurale, fără personalitate juridică, care au arondate județele constituite în regiunile de dezvoltare rurală, cu excepția Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 8 București-Ilfov care are arondate județele Ilfov, Călărași și Ialomița, precum și municipiul București. Centrele regionale urmează a fi conduse de către un director general adjunct şi de către un director numiți prin decizia directorului general, pe bază de examen sau concurs, în condiţiile legii.

Agenţia are ca principală atribuție implementarea tehnică, în condiţiile delegării de funcţii de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea de management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, precum şi implementarea financiară (plata) FEADR prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020 (PNDR 2014-2020). Agenţia preia atribuțiile ce decurg din funcțiile de implementare tehnică, plată și monitorizare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013 şi atribuţiile de raportare, recuperare debite, precum și cea de monitorizare ex-post a Agenţiei pentru Programul SAPARD.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...