Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Apel pentru respectarea practicilor corecte în agricultură și industria alimentară

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 6 martie, 2013

Fundația ADEPT, împreună cu europarlamentari din Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European, au declanșat o campanie menită să stopeze practicile agricole nocive din agricultură și industria alimentară. Iată apelul public:

”De peste 50 de ani practicile agricole nocive, care ne poluează solul, apa și aerul, au fost subvenționate și încurajate de către Uniunea Europeană, în defavoarea practicilor agricole tradiționale.Toate acestea cu banii noștri, ai cetățenilor europeni.

Considerăm că a venit vremea ca sprijinul financiar să fie transferat înspre practicile agricole nedăunătoare, care respectă natura și generează produse sănătoase, în mod durabil, în folosul nostru și al generațiilor viitoare.

Dacă nu vrei ca banii tăi să subvenționeze practici agricole care distrug spațiul rural românesc, spune-le europarlamentarilor români să voteze pentru o Politică Agricolă mai verde, pe 13 martie 2013. Pentru prima oară, aceștia au puterea de a decide în favoarea unei politici eficiente din punct de vedere economic, care susține un sistem de producție durabil. O astfel de politică nu poate fi decât în favoarea noastră, a cetățenilor europeni!

Scrie-le europarlamentarilor români http://ro.farmingfornature.eu/

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...