Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apetitul chinezilor pentru piftie salvează porcii din Marea Britanie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 2 aprilie, 2014

Industria cărnii de porc din Marea Britanie ar putea fi salvată de apetitul chinezilor pentru piftie, după ce în ultimul deceniu fermierii britanici au resimţit o scădere a cererii pe piaţa cărnii, scrie Quartz.

Exporturile din industria cărnii de porc din Marea Britanie au crescut pe piaţa chineză cu 92% anul trecut, ceea ce a propulsat exporturile totale din insulă cu 82%, la 240 de milioane de euro, conform Federaţiei Britanice a Alimentelor şi Băuturilor (FDF).

De pe urma cererii în creştere din China, cea mai mare piaţă pentru carne, beneficiează în principal crescătorii de animale.

“Este o cerere puternică pentru produse pe bază de carne de porc în China, iar consumatorii chinezi apreciază părţi de diferite ale animalului faţă de europeni. Chinezii consumă tot ce ţine de porc, piftia fiind una dintre mâncărurile preferate ale asiaticilor”, a declarat Terry Jones de la FDF pentru Financial Times. (zf.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...