Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia a autorizat plata avansului catre fermieri in cadrul schemei de plata unica pe suprafata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat la plata, incepand cu data de 16 octombrie 2010, avansul catre fermierii care au depus cereri de plata in cadrul schemei de plata unica pe suprafata – SAPS 2010, informeaza un comunicat de presa al APIA.

De acest avans beneficiaza fermierii la care controalele (administrative saupe teren) s-au finalizat si indeplinesc cumulativ conditiile impuse de regulamentele europene si legislatia romaneasca. Conform prevederilor regulamentelor comunitare, plata pe suprafata se poate acorda incepand cu data de 1 decembrie, insa pentru acest an, conform Deciziei Comisiei Europene, plata se poate autoriza incepand cu 16 octombrie.

Pentru anul 2010, cuantumul alocat platilor directe unice pe suprafata este de 80,36 euro/ha, avansul fiind de 37,85 euro/ha, reprezentand 46% din suma aprobata a se acorda beneficiarilor schemei de plata unica pe suprafata finantata din FEGA.

Platile sunt efectuate in lei, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana (BCE) pentru ziua anterioara datei de 1 octombrie a anului pentru care este acordat sprijinul. Pentru data de 30 septembrie 2010, BCE a stabilit un curs de 4,2718 lei. In cadrul campaniei SAPS 2010, Romania beneficiaza de o alocatie financiara de 700.244.000 euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...