Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Apia a autorizat plata avansului catre fermieri in cadrul schemei de plata unica pe suprafata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat la plata, incepand cu data de 16 octombrie 2010, avansul catre fermierii care au depus cereri de plata in cadrul schemei de plata unica pe suprafata – SAPS 2010, informeaza un comunicat de presa al APIA.

De acest avans beneficiaza fermierii la care controalele (administrative saupe teren) s-au finalizat si indeplinesc cumulativ conditiile impuse de regulamentele europene si legislatia romaneasca. Conform prevederilor regulamentelor comunitare, plata pe suprafata se poate acorda incepand cu data de 1 decembrie, insa pentru acest an, conform Deciziei Comisiei Europene, plata se poate autoriza incepand cu 16 octombrie.

Pentru anul 2010, cuantumul alocat platilor directe unice pe suprafata este de 80,36 euro/ha, avansul fiind de 37,85 euro/ha, reprezentand 46% din suma aprobata a se acorda beneficiarilor schemei de plata unica pe suprafata finantata din FEGA.

Platile sunt efectuate in lei, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana (BCE) pentru ziua anterioara datei de 1 octombrie a anului pentru care este acordat sprijinul. Pentru data de 30 septembrie 2010, BCE a stabilit un curs de 4,2718 lei. In cadrul campaniei SAPS 2010, Romania beneficiaza de o alocatie financiara de 700.244.000 euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...