Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia a autorizat platile catre 524.736 de fermieri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat la plata, in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata – SAPS 2010, un numar de 524.736 fermieri care au indeplinit cumulativ conditiile impuse de regulamentele europene si legislatia romaneasca. Suma respectiva autorizata este de 602.344.085,29 milioane lei (141.004.748,65 milioane euro). Din totalul fermierilor, 442.713 au fost platiti deja, cu suma de 490.269.661,24 milioane lei (114.768.870,70 milioane euro).

Pentru diferenta de fermieri autorizati, platile vor incepe saptamana viitoare. APIA a demarat plata avansului in cadrul campaniei SAPS 2010 in data de 16 octombrie. Pentru anul 2010, cuantumul alocat platilor directe unice pe suprafata este de 80,36 euro/ha, avansul fiind de 161,69 lei/hectar (37,85 euro/ha), reprezentand 47,10% din suma aprobata a se acorda beneficiarilor schemei de plata unica pe suprafata finantata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

Platile sunt efectuate in lei, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana (BCE) pentru ziua anterioara datei de 1 octombrie a anului pentru care este acordat sprijinul. Pentru data de 30 septembrie 2010, BCE a stabilit un curs de 4,2718 lei.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...