Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

APIA a continuat seria de informări în rândul fermierilor

Autor: meatmilkluni, 10 februarie, 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a continuat seria sesiunilor de informare în rândul fermierilor, dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, cu o nouă conferință organizată în regiunea de sud-est a țării, respectiv la Tulcea.

 

Scopul Campaniei de informare este de a eficientiza implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și de a crește gradul de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

 

Măsurile vizate sunt:

Măsura 10 – Agromediu și climă,

Măsura 11 – Agricultură ecologică,
Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale,

Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor,

Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite,

Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

 

„Deja este o certitudine că această campanie de informare dedicată exclusiv beneficiarilor măsurilor pe care le gestionăm din PNDR 2014-2020 este necesară și binevenită. Prezența în număr atât de mare a fermierilor la evenimentul de azi ne reconfirmă faptul că, peste tot în țară, fermierii sunt interesați de aceste forme de sprijin și vor să afle cât mai multe informații pentru accesarea lor în mod corect și în cunoștință de cauză.” a declarat Directorul General APIA, Adrian PINTEA.

 

La conferința de la Tulcea au participat fermieri din județele Tulcea, Constanța, Brăila, Galați, Buzău, Vrancea, Călărași și Ialomița. Următoarea sesiune de informare va avea loc in data de 12 februarie la Gura Humorului, în județul Suceava.

În ianuarie, AFIR a plătit fermierilor 56 de mil. de euro, pentru investiții
Autor: meatmilk  /   joi, 13 februarie 2020

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a autorizat și a efectuat plăți către fermieri, antreprenori și autorități publice în luna ianuarie 2020 în valoare totală de 56,2 milioane de euro, din care 48,07 milioane de euro reprezintă contribuția Uniunii Europene, restul fiind asigurat din bugetul național....

Peste 348 de milioane de euro, rabursate României prin PNDR
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 februarie 2020

Potrivit AFIR, Comisia Europeană a comunicat oficial României că a aprobat rambursarea a 348.319.323,64 de euro la finalul lunii ianuarie 2020, reprezentând cheltuieli efectuate prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și solicitate pentru decontare de către țara noastră în perioada 16 octombrie – 31 decembrie...