Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

APIA a încheiat adiţionalele la convenţiile pentru bunăstarea la păsări

Autor: Ilie Stoianmarți, 28 mai, 2013

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a încheiat actele adiţionale cu băncile la convenţiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul B – păsări.

Conform comuncatului Agenţiei, aceasta emite, la cererea solicitantului, a doua confirmare scrisă (adeverinţă) prin care se atestă că acesta a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor pachetul B – păsări şi, de asemenea, este confirmată suma cu o valoare egală cu valoarea decontului justificativ aferent trimestrului al doilea, depus de solicitant în perioada 16 aprilie – 15 mai 2013 pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – păsări.

Cea de-a doua adeverinţă va fi eliberată de Centrul judeţean al APIA numai pentru aceeaşi bancă pentru care a fost eliberată şi prima adeverinţă solicitată de beneficiar.

Fondul de Garantare a Creditului Rural şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii garantează 80% din valoarea creditului contractat de fermier, se arată în documentul informativ al APIA. (Biroul de Presă al APIA)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...