Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia a mai incheiat conventii cu trei banci pentru acordarea de credite, crescatorilor de pasari si porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unui comunicat, APIA informeaza, ca a incheiat conventii cu inca trei banci: Raiffeisen Bank, Piraeus Bank si respectiv cu Banca Comerciala Carpatica, pentru acordarea creditelor crescatorilor de pasari si porci, in vederea finantarii activitatilor curente.

Astfel, pana in prezent, Agentia a incheiat conventii de acest fel cu un numar total de opt banci.

APIA elibereaza o adeverinta, la solicitarea scrisa a beneficiarului, prin care confirma ca acesta a depus Cererea pentru solicitarea ajutorului de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si respectiv in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor si, de asemenea, ca au fost efectuate verificarile administrative asupra acestei Cereri.

De asemenea, in adeverinta este mentionata si suma calculata in baza Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA, garanteaza 80% din valoarea creditelor acordate de Banca Creditoare in baza conventiilor incheiate.

Potrivit APIA, Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte/acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. (Biroul de Presa al APIA)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...