Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Apia a mai incheiat conventii cu trei banci pentru acordarea de credite, crescatorilor de pasari si porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unui comunicat, APIA informeaza, ca a incheiat conventii cu inca trei banci: Raiffeisen Bank, Piraeus Bank si respectiv cu Banca Comerciala Carpatica, pentru acordarea creditelor crescatorilor de pasari si porci, in vederea finantarii activitatilor curente.

Astfel, pana in prezent, Agentia a incheiat conventii de acest fel cu un numar total de opt banci.

APIA elibereaza o adeverinta, la solicitarea scrisa a beneficiarului, prin care confirma ca acesta a depus Cererea pentru solicitarea ajutorului de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si respectiv in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor si, de asemenea, ca au fost efectuate verificarile administrative asupra acestei Cereri.

De asemenea, in adeverinta este mentionata si suma calculata in baza Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA, garanteaza 80% din valoarea creditelor acordate de Banca Creditoare in baza conventiilor incheiate.

Potrivit APIA, Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte/acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. (Biroul de Presa al APIA)

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...