Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia a mai incheiat conventii cu trei banci pentru acordarea de credite, crescatorilor de pasari si porci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unui comunicat, APIA informeaza, ca a incheiat conventii cu inca trei banci: Raiffeisen Bank, Piraeus Bank si respectiv cu Banca Comerciala Carpatica, pentru acordarea creditelor crescatorilor de pasari si porci, in vederea finantarii activitatilor curente.

Astfel, pana in prezent, Agentia a incheiat conventii de acest fel cu un numar total de opt banci.

APIA elibereaza o adeverinta, la solicitarea scrisa a beneficiarului, prin care confirma ca acesta a depus Cererea pentru solicitarea ajutorului de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si respectiv in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor si, de asemenea, ca au fost efectuate verificarile administrative asupra acestei Cereri.

De asemenea, in adeverinta este mentionata si suma calculata in baza Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA, garanteaza 80% din valoarea creditelor acordate de Banca Creditoare in baza conventiilor incheiate.

Potrivit APIA, Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte/acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. (Biroul de Presa al APIA)

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...