Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Apia a platit subventiile la hectar pentru 2008 catre peste 300 000 de fermieri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a achitat, pana in prezent, subventii la hectar, pentru 2008, de 146,5 milioane euro, catre 307.379 de fermieri, onorand astfel peste un sfert din cererile primite anul trecut, de 1,13 milioane.

„Asigur fermierii ca personalul Agentiei depune un efort considerabil pentru ca sprijinul financiar destinat platilor la hectar sa ajunga in cel mai scurt timp in contul beneficiarilor. In acest sens, urmarim cresterea numarului de cereri platite pe saptamana, depasirea deficientelor sistemului informatic, dar si imbunatatirea relatiei cu bancile comerciale implicate in derularea acestor fonduri”, a declarat, intr-un comunicat, directorul general al APIA, Daniel Constantin.

Romania beneficiaza, pentru campania 2008, de fonduri europene si de la bugetul de stat in valoare totala de 826,1 milioane de euro. Pentru campania din 2009, APIA a primit 797.000 de cereri pentru platile la hectar.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...