Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia a primit prima transa pentru plata subventiilor in zootehnie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii a alocat Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) suma de 365 milioane de lei, reprezentand prima transa pentru acordarea platilor nationale directe complementare (CNDP) pentru sectorul zootehnic.

Din suma totala, aproximativ 269,5 milioane lei reprezinta prima pe exploatatia de bovine. De acest sprijin financiar beneficiaza 227.219 crescatori de bovine, cu un efectiv de aproximativ 1,3 milioane de capete.

De asemenea, din suma transmisa de catre APIA circa 95,5 milioane lei reprezinta prima pe cap de animal, pentru specia ovine / caprine. De acest sprijin financiar beneficiaza 44.248 de fermieri, cu un efectiv de 6,3 milioane de capete.

Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) se acorda sub forma primei pe exploatatie, pentru specia bovina, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine / caprine. Potrivit regulamentelor europene, trebuie efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse, atat pentru specia bovine, cat si pentru specia ovine / caprine.

Pentru prima pe exploatatia de bovine au fost depuse 233.599 cereri la un efectiv de 1.392.195 capete, iar pentru prima pe cap de animal specia ovina / caprina au fost depuse 45.300 cereri la un efectiv de 6.883.902 capete.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...