Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia a primit prima transa pentru plata subventiilor in zootehnie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii a alocat Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) suma de 365 milioane de lei, reprezentand prima transa pentru acordarea platilor nationale directe complementare (CNDP) pentru sectorul zootehnic.

Din suma totala, aproximativ 269,5 milioane lei reprezinta prima pe exploatatia de bovine. De acest sprijin financiar beneficiaza 227.219 crescatori de bovine, cu un efectiv de aproximativ 1,3 milioane de capete.

De asemenea, din suma transmisa de catre APIA circa 95,5 milioane lei reprezinta prima pe cap de animal, pentru specia ovine / caprine. De acest sprijin financiar beneficiaza 44.248 de fermieri, cu un efectiv de 6,3 milioane de capete.

Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) se acorda sub forma primei pe exploatatie, pentru specia bovina, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine / caprine. Potrivit regulamentelor europene, trebuie efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse, atat pentru specia bovine, cat si pentru specia ovine / caprine.

Pentru prima pe exploatatia de bovine au fost depuse 233.599 cereri la un efectiv de 1.392.195 capete, iar pentru prima pe cap de animal specia ovina / caprina au fost depuse 45.300 cereri la un efectiv de 6.883.902 capete.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...