Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia a primit prima transa pentru plata subventiilor in zootehnie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii a alocat Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) suma de 365 milioane de lei, reprezentand prima transa pentru acordarea platilor nationale directe complementare (CNDP) pentru sectorul zootehnic.

Din suma totala, aproximativ 269,5 milioane lei reprezinta prima pe exploatatia de bovine. De acest sprijin financiar beneficiaza 227.219 crescatori de bovine, cu un efectiv de aproximativ 1,3 milioane de capete.

De asemenea, din suma transmisa de catre APIA circa 95,5 milioane lei reprezinta prima pe cap de animal, pentru specia ovine / caprine. De acest sprijin financiar beneficiaza 44.248 de fermieri, cu un efectiv de 6,3 milioane de capete.

Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) se acorda sub forma primei pe exploatatie, pentru specia bovina, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine / caprine. Potrivit regulamentelor europene, trebuie efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse, atat pentru specia bovine, cat si pentru specia ovine / caprine.

Pentru prima pe exploatatia de bovine au fost depuse 233.599 cereri la un efectiv de 1.392.195 capete, iar pentru prima pe cap de animal specia ovina / caprina au fost depuse 45.300 cereri la un efectiv de 6.883.902 capete.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...