Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia bacau in controale la beneficiarii de subventii pentru ovine si caprine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventii in Agricultura Bacau a inceput verificarile in teren la detinatorii de ovine si caprine care au solicitat subventiile aferente anul acesta, informeaza Recolta.eu.

Controalele se fac aleatoriu si pentru acest an au fost extrasi peste 110 crescatori care au declarat ca in total au circa 31.000 de capete. Inspectorii s-au urcat in masini si au inceput sa umble dupa animalele declarate, numai ca pana acum le-au iesit lipsa aproape o treime.

Alte 3.000 de animale nu erau crotaliate corect si vor fi nevoiti sa mai faca un drum la fermierii respectivi, scrie Evenimentul.

Controlul este in plina desfasurare. Pana acum am inregistrat o lipsa de 9.000 de capete. Este dificil pentru ca unii nu coopereaza, trebuie sa mergem de mai multe ori la ei ca sa identificam turmele si sa-i putem verifica, a spus Ioan Melinte, directorul APIA Bacau.

In acest an, la sediul APIA Bacau s-au depus circa 1.550 de solicitari de subventie pentru un numar de 140.000 de oi si capre, numar identic cu cel de anul trecut.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...