Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia bacau in controale la beneficiarii de subventii pentru ovine si caprine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventii in Agricultura Bacau a inceput verificarile in teren la detinatorii de ovine si caprine care au solicitat subventiile aferente anul acesta, informeaza Recolta.eu.

Controalele se fac aleatoriu si pentru acest an au fost extrasi peste 110 crescatori care au declarat ca in total au circa 31.000 de capete. Inspectorii s-au urcat in masini si au inceput sa umble dupa animalele declarate, numai ca pana acum le-au iesit lipsa aproape o treime.

Alte 3.000 de animale nu erau crotaliate corect si vor fi nevoiti sa mai faca un drum la fermierii respectivi, scrie Evenimentul.

Controlul este in plina desfasurare. Pana acum am inregistrat o lipsa de 9.000 de capete. Este dificil pentru ca unii nu coopereaza, trebuie sa mergem de mai multe ori la ei ca sa identificam turmele si sa-i putem verifica, a spus Ioan Melinte, directorul APIA Bacau.

In acest an, la sediul APIA Bacau s-au depus circa 1.550 de solicitari de subventie pentru un numar de 140.000 de oi si capre, numar identic cu cel de anul trecut.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...