Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia cere returnarea a 4,38 milioane de lei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) cere inapoi 4,38 milioane lei de la 50 de consilii locale din Caras-Severin care au primit pe nedrept subventii si va sanctiona functionarii care au autorizat plata banilor, in conditiile in care nu erau indeplinite cerintele legale.

„APIA, prin Directia Antifrauda si Control Intern, a demarat procedura emiterii titlurilor de creanta pentru un numar de 50 de consilii locale din judetul Caras-Severin pentru neregulile identificate in modalitatea de acordare a sprijinului direct pe suprafata aferent anului 2007. Astfel, agentia trebuie sa recupereze suma de 4.385.105 lei, actualizata conform prevederilor legale, acordata pentru o suprafata de 34.782 hectare, pasuni si fanete, pentru care consiliile locale au depus cereri de sprijin”, a anuntat institutia.

APIA a derulat un control in judetul Caras-Severin, in urma unei sesizari, pentru a verifica daca au fost nereguli in acordarea subventiilor la hectar aferente anului 2007. Conducerea APIA va lua masurile administrative ce se impun, conform legii, mai arata agentia, referitor la angajatii care au permis acordarea banilor.

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...

Din cauza PPA, efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%!
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 20 martie 2019

Efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%, în februarie 2019, față de ferbuarie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Acestea sunt primele date concrete, oficiale, anunțate de autoritățile chineze, care indică efectul febrei porcine africane asupra sectorului de ceștere a porcilor din această țară.   Datele au fost...