Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

APIA: Crescătorii de porci şi păsări pot depune cereri pentru finanţare

Autor: Meat MIlkvineri, 23 mai, 2014

În perioada 20 mai – 30 iunie 2014 inclusiv, fermierii pot depune cereri de ajutor pentru Măsura 215, a treia sesiune de depunere pentru plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine, respectiv a doua sesiune de depunere pentru plăţi în favoarea bunăstării păsărilor.

Beneficiarii îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente privind bunăstarea animalelor pentru o perioadă de minim cinci ani începând cu data de 1 iulie 2014.

Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizată în perioada 20 mai – 30 iunie 2014 sunt eligibile exploataţiile noi (ferme noi) care nu au avut încheiate angajamente până la data de 15 februarie 2013 pentru pachetul a) – porcine şi respectiv până la data de 18 ianuarie 2013 pentru pachetul b) – păsări.

Beneficiarii pentru pachet a) – Plăți în favoarea bunăstării porcinelor sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar-veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu art.40 din regulamentul CE nr. 1698/2005.

În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii trebuie să respecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiţii.(Biroul de Presă al APIA)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...