Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

APIA emite adeverinţe pentru bunăstarea păsărilor

Autor: Ilie Stoianvineri, 9 august, 2013

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează, printr-un comunicat de presă, că a încheiat actele adiţionale la convenţiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăsurarea activităţilor curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – Păsări.

Potrivit acestor acte adiţionale, APIA emite, la cererea solicitantului, a treia confirmare scrisă – adeverinţa – prin care se atestă că acesta a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor si, de asemenea, este confirmată suma egală cu valoarea decontului justificativ aferent trimestrului III, depus de către solicitant in perioada 16 iulie -16 august 2013 pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – păsări.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, noteaza Agroinfo.
“În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 703/ 23.07.2013 privind aprobarea conditiilor în care se vor încheia Conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si Agentia de Plăti si Interventie pentru Agricultură, în vederea finantării de către acestea a activitătilor curente ale beneficiarilor plătilor derulate prin APIA, Banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plătilor directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăsi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.
Totodată, potrivit aceluiaşi act normativ, Banca trebuie să facă dovada ca în perioada 2008-2012 a acordat credite beneficiarilor axei I – Cresterea competitivitătii sectoarelor agricol si forestier, axei III – Calitatea vietii în zonele rurale si diversificarea economiei rurale si axei IV Leader din Programul Naşional de Dezvolare Rurală 2007-2013”, se arată în comunicatul Agenţiei.

Potrivit sursei, toate actele adiţionale încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Banca şi Fondul de Garantare sunt postate pe site-ul APIA.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...