Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

APIA: Fermieri scutiți de plată pentru subvențiile imputate

Autor: Meat MIlkjoi, 13 februarie, 2014

Senatul a aprobat ieri un proiect de lege iniţiat de ministrul agriculturii Daniel Constantin prin care fermierii crescători de animale cărora li s-au imputat subvenţiile acordate între 2007 şi 2010 să fie scutiţi de la plată, iar celor care au restituit sumele primite le vor fi daţi banii înapoi.

În perioada 2007-2010 fermierii aveau obligaţia să declare pe propria răspundere că nu au datorii la stat, iar în urma unui control al Curţii de Conturi s-a constatat că mulţi dintre cei care au încasat subvenţii de la APIA aveau restanţe la bugetul de stat, în unele cazuri sumele fiind de câţiva lei. În aceste condiţii, APIA i-a somat pe fermierii care aveau datorii la stat să le restituie.

Din 2011 nu mai este obligatoriu ca beneficiarii de subvenţii să nu aibă datorii către autorităţile publice întrucât acea măsură a fost considerată de Comisia Europeană drept abuzivă. (Ziarul Financiar)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...