Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

APIA a încheiat două convenții cu Intesa Sanpaolo Bank

Autor: Meat MIlkjoi, 23 ianuarie, 2014

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Intesa Sanpaolo Bank au semnat doua noi conventii pentru continuarea finantarii beneficiarilor programelor derulate prin APIA, se arata intr-un comunicat la bancii, remis Agerpres. “Finantarile sunt acordate in lei si sunt in suma de pana la 90% din suma calculata pe baza adeverintelor eliberate de catre APIA. Beneficiarii acestor credite APIA pot fi persoanele juridice, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale, cat si persoanele fizice ce detin Adeverinte de Inregistrare Fermier emise de APIA si care respecta conditiile de eligibilitate specifice produsului”, se arata in comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, pentru acest credit garantia principala o reprezinta sumele care urmeaza a fi incasate de fermieri de la APIA si care vor constitui principala sursa de rambursare a creditului. Atat creditul acordat, cat si contravaloarea dobanzilor si comisioanelor urmeaza a fi restituite bancii la momentul incasarii sumelor de la APIA.

Intesa Sanpaolo Bank le ofera intreprinzatorilor din sectorul agricol atat credite pentru activitatea curenta (linia de credit „Recolta”, creditul agricol de primavara sau de toamna, alte credite acordate in parteneriat cu APIA si FGCR), cat si credite de investitii pentru achizitia de teren agricol, masini si echipamente agricole, de sisteme de irigatii sau de co-finantare a proiectelor din fonduri structurale derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

“Pentru aceste produse bancare, clientii au la dispozitie modalitati de rambursare flexibile, tinand cont de sezonalitatea specifica domeniului agricol, si pot beneficia de garantia FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) si FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii)”, se mai spune in comunicat. (ziuanews.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...